02 / 05 / 2024

Ankara Podium AVM, İstanbul'da görücüye çıktı!

Ankara Podium AVM, İstanbul'da görücüye çıktı!

SBS Alışveriş İş ve Yaşam Merkezi A.Ş. yatırımı ile Ankara'da hayata geçirilen ve 140 milyon avroya malolan Podium AVM, 2015'in üçüncü çeyreğinde ziyaretçileriyle buluşacak.




SBS Alışveriş İş ve Yaşam Merkezi A.Ş. yatırımı ile Ankara'da hayata geçirilen ve 140 milyon avroya malolan Podium AVM, 2015'in üçüncü çeyreğinde ziyaretçileriyle buluşacak. 


Mehmet Emin AVCI  Ankara  Yenimahalle'de 140 milyon avroluk yatırımla SBS Alışveriş İş ve Yaşam Merkezi A.Ş. tarafından hayata geçirilecek proje, 2015 yılının üçüncü çeyreğinde hizmete girecek. Projede, mağazalar ilk ve yeni konseptleriyle yer alırken sinema, spor, eğlence ve yemek alanı, restoranlar, siipermarket, otel gibi pek çok alan da bulunacak.Toplam 172 bin metrekarelik alana sahip Podium Alışveriş Merkezi'niıı İstanbul lansmanında konuşan SBS Alışveriş İş ve Yaşam Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar, Ankara'nın Türlüye için de yeni bir konseptle çok özel bir alışveriş merkezine ev sahipliği yapacağını belirtti. Projenin, AnkaRakamlarla Podium AVM Ankara'nın kuzey batısında Anadolu Bulvarı ile Bağdat Caddesi kavşağında yer alan proje, 172 bin metrekare toplam, 61 bin 500 metrekarelik kiralanabilir alana sahip. Proje kapsamında 120 odalı 4 yıldızlı otel de bulunuyor. İki katı otopark, toplam bes kattan oluşan Podium AVM 3 bin araç kapasiteli kapalı ve acık otoparka sahip. 11 sinema salonu, 2 bin 600 metrekare oyun alanına sahip projede, 180 mağaza yer alacak. 

ra'nın kentsel gelişimine paralel şekilde oluştuğunu vurgulayan Acar sözlerini şöyle sürdürdü: "Podium Alışveriş Merkezi'nin hedef kitlesi şu anda bölgede var olan nüfus ve bu nüfus çevrede aıtan konut projeleriyle her geçen gün biraz daha çoğalıyor. Kentsel yerleşik nüfusa ilave olarak günlük hareketli işgücü nüfusunda önemli olduğu bölgede, Ankara'nın önemli orta ölçekli sanayi imalatlarının gerçekleştiği OSTİM Sanayi Bölgesi ve Ankara Gıda Toptancıları yer alıyor." Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD) Genel Sekreteri Nihat Sandıkçıoğlu ise Türkiye'deki 300 aktif AVM var, ve bu AVM'lerde toplam 9.3 milyon metrekare kiralanabilir alan mevcut. Bu kadar çok AVM içerisinde başarı çok önemli bir kriter haline geliyor. Podium AVM'nin başarılı olacağına inanıyorum' dedi. 


SBS Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin kiralama ve geliştirme danışmanlığını üstlenen AB Invest'in Yönetim Kurulu Başkanı Melih Arslan ise toplantıda yaptığı sunumda Podium Alışveriş Merkezi'nin mimari özelliklerini anlattı. Arslan, ön anlaşmalar ve kesin olan anlaşmalarla birlikte toplam kiralanabilir alanın yüzde 60'dan fazlasının kiralandığını söyledi. 


Hürses


Geri Dön