21 / 07 / 2024

Ankara'da 155 okulun açılışı gerçekleşti!

Ankara'da 155 okulun açılışı gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesislerin hayırlı olması temennisini dile getirdi.




Ankara'da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatip mezunlarının belli dönemlerde ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydederek, "Bu kutlu mücadele artık sizin omuzlarınızda devam edecek, bu demokratik mücadele sizlerle verilecek" dedi.


Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesislerin hayırlı olması temennisini dile getirerek, 155 tesisin yapımına katkı veren hayırsever vatandaşlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür etti.


"İmam Hatipler çok değerli insanlar yetiştirdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, törenin yapıldığı Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin önemli mevkilerine, aralarında yakın çalışma arkadaşlarının da bulunduğu genç insanlar yetiştirdiğini belirtti.


Geçmiş dönmede bir kırılma noktası yaşandığını da anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbimden niyazım bir daha o günleri ülkemizde görmemizdir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık, bu okullara giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdık. 2002-2003 öğretim yılında, Türkiye genelinde 440 imam hatip lisesinde, 64 bin 500 öğrenci eğitim-öğretim alıyordu. Şu anda, ortaokul ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda, 983 bin öğrenci eğitim-öğretim alıyor. Yani, öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı" dedi.


Keyfiyet ile kemmiyeti bir arada götürmenin mücadelesini de verdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece bilginin yeterli olmadığını, bunun yanında hikmete de ihtiyaç bulunduğunu vurgulayarak, “Bu nesil, bilgi ve hikmeti beraber yüklenmelidir. O zaman, gelecek çok daha farklı olacaktır" diye konuştu.


Konuşmasında, "Eline silah, taş, sopa, molotofkokteyli alanlardan asla olmadık. Ben şuna inanıyorum: İmam hatip gençliği, asla ve kat’a böyle bir örnek olmaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte demokratik hak mücadelesinde sebat ettiklerini, hak ve adalet mücadelesinin bugün zafere ulaştığını söyledi.


 

TOKİ Haber 


Geri Dön