02 / 05 / 2024

Ankara’da banka yok, kefil yok, faiz yok diyerek ev sattılar!

Ankara’da banka yok, kefil yok, faiz yok diyerek ev sattılar!

Ankara’da, Şener Şen filmlerini aratmayan bir müteahhitlik oyununun yaşandığı ortaya çıktı. Aralarında, F-16 pilotu asker ile savcıların da olduğu çok sayıda kişiye topraktan ev satıldı...




Ankara’da, Şener Şen filmlerini aratmayan bir müteahhitlik oyununun yaşandığı ortaya çıktı. Aralarında, F-16 pilotu asker ile savcıların da olduğu çok sayıda kişiye topraktan ev satıldı. Alıcılara, ‘Bankada kredi çekmeyin, boşuna faiz ödemeyin’ denildi. Ödemelerin bir bölümü peşin alındı, bir bölümüne senet yapıldı. Dairelerin teslim edilmesi beklenirken şirketin iflas ettiği açıklandı. Savcılığa gitmek isteyen daire sahiplerine ise ‘Eğer şikayet ederseniz hapse gireriz; paranızı hiç alamazsınız” denildi.


Etimesgut ilçesinde yapacakları “Venpark Evleri” isimli proje ile müteahhitliğe soyunan Necati Seçim ve ortağı Erdoğan Örs ile birlikte toplam 9 kişi hakkında Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla yapılan şikâyet sonrası soruşturma başlattı. Savcı Mehmet Altaş’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında şüpheliler geçtiğimiz ocak ayında emniyette ifade verdi.


PİYASANIN YARI FİYATINA

Bir kısım mağdur adına savcılığa şikayet başvurusu yapan Av. Hayrettin Korucu, şüphelilerin 'dolandırıcılık' niyeti ile hareket ettiğini öne sürdü. İddianın temel dayanaklarından biri olarak ise, proje bölgesinde 250-300 bin TL’ye satılan dairelerin ortalama 128 bin TL’ye satılması gösterildi.

Soruşturma dosyasında yer alan belgelere göre, 2010’da satışı yapılan konutların 2012’de teslim edileceği açıklandı. Projenin maketleri hazırlandı; reklâm tanıtımları yapıldı. Çevredeki emlakçıların da desteğiyle, kısa sürede projeye yoğun bir ilgi sağlandı. Projenin tanıtım sloganı ise “Seçim Grup güvencesinde banka yok, kredi yok, kefil yok, faiz yok!” oldu. Ödeme şartları da esnek tutuldu. Alıcıların bir bölümü paranın yarısını peşin öderken kalan kısım ödeme aylık senetlere bölündü.


‘DAİRELERİ VEREMEYİZ İFLAS ETTİK’

İlgi yoğun olunca, iki blok olarak başlanan proje beş bloğa çıkarıldı. Ancak, 200’e yakın dairenin olduğu proje ile ilgili bir takım sıkıntıların olduğu söylentisi kulaktan kulağa yayıldı. Şirket ofisi değiştirildi. Bir süre sonra ciddi bir sorunun yaşandığını anlayan daire sahipleri ile karşı-karşıya gelen şirket sahipleri “İflas ettik” deyince onlarca kişi şoke oldu.


AYNI DAİRE BAŞKA KİŞİYE SATILDI

Durum kısa süre sonra ortaya çıktı. Bloklardan ikisinin kaba inşaatı bitirilmiş, bir tanesi 3-4 kat çıkılmış, diğer iki bloğa ise hiç başlanmamıştı. Yine yapılan inceleme sonrası, bazı dairelerin de üçüncü kişilere satıldığı ortaya çıktı. Savcılığa sunulan dosyada konu ile ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapıldı. Örneğin, Bahattin Sekü isimli şikayetçiye 100 bin TL’ye satılan bir daire, daha sonra, A.K. isimli başka bir kişiye 175 bin TL’ye satıldı.


‘BORCUMUZ BORÇ’

Şirket sahipleri, mali durumlarının kötüleştiğini, ödedikleri paraları bir anda ödeyemeyeceklerini ifade etti. Sunulan öneri ise, borcun gram altına çevrilmesi ve 2016’da ödeneceği şeklinde oldu. Savcılığa sunulan dilekçede toplanan paranın 12.7 milyon TL seviyesinde olduğu kaydedildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan şirket ortaklarından Necati Seçim, mali zorluk içine düştüklerini, kimseyi dolandırma niyetleri olmadığını söyledi.



Dinçer Gökçe/Hürriyet



Seçim Grup Yetkilileri yukarıdaki haberle ilgili şu açıklamayı yaptı:


İlgili yazıda çok değerli oyuncumuz Şener ŞEN ‘in filmlerine atfen bir benzetme yapılarak dolandırıcılık yapıldığı ileri sürülmüştür. Malumunuz bu filmlerde oyuncu; insanları kötü niyetle ve hile ile dolandırarak onların yoksul kendisinin zengin olmasına neden olur, adresini kaybettirir, borcunu ödemez ve bir daha aynı çevrede görülmez. Oysa firmamız 1994 yılında Sincan – Etimesgut İlçelerinde inşaat faaliyetlerine başlamış, toplam 18 adet konut, 1 adet okul inşaatı olmak üzere 261 bağımsız bölümü bitirerek hak sahiplerine teslim etmiş, konutlar yazınızda yer alan sistemde yani daha henüz inşaat halinde iken pazarlanarak satılmış ve hak sahiplerine süresi içinde kavuşturulmuştur. Halen yarım kalan ve yazınıza konu olan ise sadece 5 adet binadır, bunun da % 50 ‘den fazlası bitmiştir. Yeni ortaklık anlaşması ile de yarım kalan inşaatların yapımına başlanmıştır. Adresimiz ve telefon numaralarımız 1994 tarihinden beri aynıdır. Firmamız 1994 yılından ekonomik krize girdiğimiz 2012 yılına kadar ürettiği konutları aynı yöntemle ( inşaattan ve taksitle ) satmıştır. Konutlarımız inşaat halinde iken % 10 - % 20 arası indirimli satılmıştır. Dolayısıyla satış tarihi itibariyle yarı fiyatına satılması gerçek dışıdır. Üyelerden alınan senetlerin elimizde olanları kendilerine hiçbir işlem yapılmadan geri verilmiştir. Bu tarihe kadar temiz bir geçmişe, haklı bir ün’e sahip olmamızın nedeni verdiğimiz sözleri tutmamızdır, elit üye profilimiz de bunu göstermektedir. Keza bu gün henüz dairelerini teslim edemediğimiz insanlar da bu geçmişimize güvenerek bizi tercih etmişlerdir. Takdir edersiniz ki; dolandırıcılık niyeti olan biri fahiş fiyatla satış yapar, inşaata ya hiç başlamaz yada yarım bırakır, üyelerden aldığı parayı ve senetleri geri vermediği gibi bunları başkalarına devrederek ( icra yoluyla ) haksız yere tahsil eder, adresini ve telefonunu değiştirerek izini kaybettirir, üyeler ile borcun tasfiyesi yada ötelenmesi konusunda herhangi bir anlaşma içine de girmez ve daha önemlisi bu arada zengin ve müreffeh biri olarak yaşamını sürdürür. Biz bunların tam tersini yaptığımız gibi, hem işyerimiz hem de evimize haciz gelmiş, bütün tapularımız ve araçlarımız satılmış, kirada oturmak durumunda kalmış bulunmaktayız. Böyle dolandırıcılık olur mu ??? Buna rağmen aynı yerde aynı telefon numaralarını kullanarak aynı sektörde çalışıyor, borçlarımızı ödemek için üyelerle anlaşmalar yapıyoruz. Biz hiçbir zaman bize dava açmayın, şikayet etmeyin diye üyelerimizi uyarmadık, aksine bize yardımcı olun, süre verin, çalışalım, size olan borçlarımızı ödeyelim, ricasında bulunduk. Hedefimiz elimizdeki projeler ve bu çalışma temposu ile 2014 sonuna kadar üyelerimizin yarısı ile anlaşma sağlamak, 2015 yılı içinde de bütün borçlarımızı temizleyerek piyasada eski itibarımıza kavuşmaktır. Kendi hayat görüşümüz ve çocuklarımızın onurlu geleceği için buna mecburuz.

Bu niyet ve hedefte olan bir firma hakkında haber yaparken bizim de bilgimize başvurulmaması basının lideri konumundaki gazetenize yakışmadığı gibi gerçeklik ve güncellik özelliklerinden de uzak haber yapılmasına neden olmuştur. Temennimiz bu yanıt ve düzeltme yazımızın aynı sayfada aynı puntolarla yayınlanması sureti ile bu eksikliğin bir nebze olarak giderileceğidir.

Sözümüzün boş bir vaat olmadığını görülmesi Sizden de sorumlu gazetecilik gereği bu süreci takip etmenizi ve gerçekten verdiğimiz sürelerde bu ödemeleri yapıp yapmadığımızı görmenizi ve eğer insanların paralarını ödemediysek de, ödediysek de haber yapmanızı ve en zayıf anımızda bunu fırsat bilen ve şantaj olarak hukuk ve medyayı kullanmaktan çekinmeyen kişilerin oyunlarına alet olmamanızı rica ediyoruz. 

Gerek şahsınızın gerekse bağlı bulunduğunuz medya kuruluşunun ilkelerinin bunu gerektirdiğini düşünüyoruz.


Seçim Grup Yetkilileri


Necati SEÇİM

Erdoğan ÖRS

Veysel SEÇİM


Geri Dön