11 / 05 / 2024

Ankara’da ekmeğe zam geldi! Ankara’da ekmek ne kadar oldu?

Ankara’da ekmeğe zam geldi! Ankara’da ekmek ne kadar oldu?

Artan enflasyon sonrası başkent Ankara’da ekmeğe beklenen zam geldi! Peki Ankara’da ekmek ne kadar oldu?



ANKARA’DA EKMEK ZAMMI NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Başkent Ankara’da yaşayanlar Ankara’da yeni ekmek zammını ve ekmek fiyatlarını araştırıyor. Yükselen enflasyon ve artan maliyetler nedeniyle Ankara'da 200 gram ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı. Böylelikle, ekmeğin fiyatı 5 TL’ye çıktı. Yeni yapılan zamlı fiyatın 10 Ocak 2023’ten sonra geçerli olacağı ifade edildi.

AYBAŞ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU: EKMEK 5 TL

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından Ankara’da 200 gram ekmeğin 5 lira olacağını açıkladı. Ankara’da ekmeğin fiyatının yüzde 25 zamlanması anlamına gelen yeni fiyat, 10 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak.

Ankara’da ekmeğe zam geldi! Ankara’da ekmek ne kadar oldu?

FIRINCILAR FEDERASYONU BAŞKANI BALCI’DA ONAYLADI

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ise ekmek zammını "Türkiye’de birçok ilde uygulanan bu fiyat üç ay sonra Ankara'da uygulanmaya başladı” diyerek, 200 gram ekmeğin 5 TL olduğu bilgisini verdi.

ASGARİ ÜCRET PERSONEL GİDERLERİNE DE YANSIDI

Yeni yılla birlikte birçok ürün kaleminde zam kararı alınmıştı. Başkentte artık en düşük ekmek fiyatı 5 TL. Ancak ilerleyen gün ve aylarda enflasyon ve maliyetlerin artması nedeniyle ekmeğe yeni bir zammın yapılması da konuşuluyor. Özellikle yeni asgari ücret tarifesiyle birlikte işletmelerin personel giderlerinde de ciddi anlamda zorlanacağı ifade ediliyor.

Ayrıca zam yapılmayan bazı şehirlerde de peyderpey zam haberlerini gelmesi de bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön