04 / 05 / 2024

Ankara’da et fiyatları sabitledi: Kıyma 190 TL, kuşbaşı 210 TL...

Ankara’da et fiyatları sabitledi: Kıyma 190 TL, kuşbaşı 210 TL...

Et ve Süt Kurumu (ESK), Ankara'da perakende satış amacıyla sabit fiyatla et teminine başladığını duyurdu. Bu kapsamda,  Ankara'da 190 liradan kıyma ve 210 liradan kuşbaşı satılacak.



Et ve Süt Kurumu’nun Ankara’da fiyat sabitlemesine benzer bir sistem İstanbul'da da uygulanmıştı. Gelişme, et fiyatlarının 2023 yılı başından beri belirgin artışa geçmesinden sonra yaşandı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan,  Ankara  Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (Ankara PERDER) bünyesinde faaliyet gösteren marketlere bu haftadan itibaren ihtiyaç duydukları kadar karkas et temin edeceklerini ifade ederek, "Fiyatta denge oluşuncaya kadar yeni tedbirler almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ankara’da et fiyatları sabitledi: Kıyma 190 TL, kuşbaşı 210 TL...

Piyasaya daha etkin müdahalede bulunmak için birtakım değerlendirmelerde bulunan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, "besi çiftliği" gelişmesini kamuoyuyla paylaştı. Kayhan, "Ülkenin bazı yerlerinde, özellikle büyük illere yakın bölgelerde besi çiftliği kurmayı amaçlıyoruz. Canlı stok planlamasını, ya sözleşmeli üretimi yaygın hale getirerek ya da besi çiftlikleri oluşturarak yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Başkan Kayhan, son zamanlarda yükselen kırmızı et fiyatlarına müdahale için yürüttükleri çalışmaları uygulamaya başladıklarını vurguladı.

İşte konu ile ilgili tüm detaylar...


Geri Dön