18 / 05 / 2024

Ankara’da et fiyatları sabitledi: Kıyma 190 TL, kuşbaşı 210 TL...

Ankara’da et fiyatları sabitledi: Kıyma 190 TL, kuşbaşı 210 TL...

Et ve Süt Kurumu (ESK), Ankara'da perakende satış amacıyla sabit fiyatla et teminine başladığını duyurdu. Bu kapsamda,  Ankara'da 190 liradan kıyma ve 210 liradan kuşbaşı satılacak.



Kırmızı et piyasasına Et ve Süt Kurumu üzerinden ürün ikame ettiklerinin altını çizen Kayhan, bu şekilde sanayici ve perakendeciye ürün temin ettiklerini söyledi.

Kayhan, orta vadede tedbirler alınması gerektiğine ifade ederek, üretici ve sanayicinin entegrasyonunu sağlamak gerektiğini ve bu amaçla da sözleşmeli besiciliğin yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu aktardı.

Orta vadeli hedeflerden birisinin de canlı stok yönetimi olduğuna bildiren Başkan Kayhan, Ülkenin her yerinde Et ve Süt Kurumu kombinalarına yakın yerlerde büyükbaş hayvanların bulunacağı besi çiftlikleri kuracaklarını sözlerine ekledi.

Ankara’da et fiyatları sabitledi: Kıyma 190 TL, kuşbaşı 210 TL...

Kayhan, şöyle konuştu:

"Bize ait ülkenin bazı yerlerinde özellikle büyük illere yakın bölgelerde besi çiftliği kurmayı hedefliyoruz. Canlı stok planlamasını, ya sözleşmeli üretimi yaygın hale getirerek veya besi çiftlikleri oluşturarak yapmalıyız. Yaklaşık olarak 20 bin baş hayvan olacak besi çiftlikleri kuracağız.”

Çocuklu ailelere müjde! Bakanlık bu başvuruyu eksiksiz yapanlara 12 ayda en az 4.250 TL yatacak! İlk ödeme mayısta!

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemeler peş peşe artırıldı! Hemen bakın!

İslam Memiş’ten altında korkutan açıklama: ‘İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz’


Geri Dön