29 / 04 / 2024

Ankara’da konut sahibi olmak hayal mi oldu?

Ankara’da konut sahibi olmak hayal mi oldu?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, son 3 senedir konut piyasasında derin bir kriz olduğunu dile getirerek, konut sahibi olmanın hayal olduğunu söyledi. İşte Hakan Akçam'ın o açıklamaları...



Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam yaptığı açıklamada son 3 senedir konut piyasasında derin bir kriz olduğunu dile getirdi.

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, Anadolu Gazete'den Esra Sarı'ya yaptığı açıklamada, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden sonra deprem bölgesinden başkent Ankara’nın göç aldığını, öğrencilerin okulların açılmasıyla Ankara’ya geldiğini ve bu durumun kira fiyatlarına yansıdığını söyledi.


ANKARA’DA EV ALMAK HAYAL Mİ OLDU?

Başkent Ankara'da 1.5 milyon TL'ye konut bulmanın zor olduğunu dile getiren Hakan Akçam, 2024 yılında da konut satışlarının düşeceğini öngördüklerini belirterek, “Ne yazık ki ev almak hayal ötesi oldu” diye konuştu.

Ankara’da konut sahibi olmak hayal mi oldu?


SON 3 SENEDİR KONUT SATIŞI DÜŞÜK!

Yaptığı açıklamada başkent Ankara’da son 3 senedir konut satış oranının düşük olduğunu kaydeden Hakan Akçam, “Son 3 senenin verilerine bakıldığında konut satışlarında her sene düşüş yaşanıyor. Kuvvetle muhtemel ki 2024'te de bir önceki seneye göre konut satışlarında düşüş yaşanmaya devam edecek” dedi.

KONUT FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut satışlarında yaşanan düşüşün pek çok sebebi olduğuna değinen Hakan Akçam, inşaat maliyetlerinin artması, küresel kriz gibi birçok faktörün konut sektörünün derinden etkilediğini belirtti.

Hakan Akçam, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yaşanan küresel kriz inşaat maliyetlerinin yükselmesine sebep oldu ve kimi zaman inşaat sektöründeki işleri de adeta durma noktasına getirdi. Kurda meydana gelen yükselişler de bunu büyük ölçüde etkiledi. İnşaat maliyetleri arttıkça inşa edilen konut sayısı azalıyor veya bu konutları alacak kişi bulunamıyor. Bu da beraberinde konut fiyatlarında yükselişi getiriyor. Bunun gibi pek çok sebepten her açıklamamızda da belirttiğimiz gibi asgari ücretlinin ev alması hayal oldu. Ne yazık ki 2024 yılında da birçok vatandaşın da konut alması oldukça güç olacak.”

 

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Kıbrıs'ta emlak vergilerinin tamamı okullar için kullanılacak! 

Benzin ve motorine bu gece yeni zam geliyor: Motorin 44 TL'yi görecek! Akaryakıtta zam furyası tam gaz!


Geri Dön