16 / 05 / 2024

Ankara'daki anıtlar belediye tarafından temizleniyor!

Ankara'daki anıtlar belediye tarafından temizleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın simge anıtlarını temizliyor, çirkin görüntüleri ortadan kaldırıyor. Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Milli Egemenlik Parkı’nın (Meclis Parkı) duvarlarına yazılan yazıları sildi, Güven Anıtı’nı da baştan aşağı temizl




Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Türkiye’de ilk kez Ankara’da kurulan Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Ankara’nın dört bir tarafında temizlik ve bakım faaliyetlerinin yanı sıra Başkent’in simge anıtları ve parklarında temizlik ve bakım çalışmalarını da gece gündüz sürdürüyor.

Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Türkiye’de ilk kez  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılmaya başlanan yazı silme makinası ile tarihi anıtlar ile duvarlara sprey boya ile yazılan yazıları silerek, çirkin görüntüleri ortadan kaldırıyor.


Ankara’daki simgesel önemi olan anıtların düzenli olarak temizliğini yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi’ne bağlı ekipler, son olarak Milli Egemenlik Parkı’nda bazı bilinçsiz kişilerin duvarlara yazdıkları çirkin yazıları yazı silme makinası ile sildi. Ekipler ayrıca sıcak su sistemli yeni temizlik aracıyla da Atatürk Anıtı’nı baştan aşağı yıkadı. 


Kent Estetiği yetkilileri, sprey boyalarla yazılan yazıların kentte görsel kirliliğe neden olduğunu, özellikle Ulusal Egemenliğin simgesi bir parkta bu tür yazıların milletin değerlerine de saygısızlık olduğunu ifade ettiler. 


Yoğun trafik kirliliği altında olan Güven Anıtı’nı da basınçlı su ile yıkayan ekipleri, anıt ve çevresini güvercin pisliklerinden arındırdılar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön