27 / 07 / 2024

Meclis Parkı

Meclis Parkı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın simge anıtlarını temizliyor, çirkin görüntüleri ortadan kaldırıyor. Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Milli Egemenlik Parkı’nın (Meclis Parkı) duvarlarına yazılan yazıları sildi, Güven Anıtı’nı da baştan aşağı temizl

Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği iddiası mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği vakıf meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Bakan'dan İzmir Rıza Bey Apartmanı park olsun açıklaması!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘Rıza Bey Apartmanı Park Olsun İnisiyatifi’nin istemini Meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunan CHP'li Bakan, konuya ilişkin konuştu.

Aydın Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı mecliste!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Adnan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın İncirliova'daki Kültür Park'ın tesisleri yıkılacak!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı ihaleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Menemen şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddiası!

AK Parti Menemen Belediye Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddia edildi.

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın belediyeye devri neden iptal edildi?

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın Kırşehir Belediyesine devrinin Bakanlık tarafından iptal edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Park Pisti’nin otopark olması Meclis’e taşındı!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Formula 1’e 7 kez ev sahipliği yapan Kurtköy’deki İstanbul Park Pisti’nin otoparka dönüştürülmesini Meclis’e taşıdı.

Esenler İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi'ne onay!

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi için çalışmalara başlanacak. Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol Meclis'ten onay aldı. Proje 8,7 milyon metrekarelik askeri alanda inşa edilecek.

Kızılcahamam Soğuksu Parkı'nda yapılacak Diyanet Merkezi TBMM'de!

Ankara Kızılcahamam'da yer alan Soğuksu Milli Parkı’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kullanımına yapılacak tesis meclis gündemine taşındı..

Akdeniz Kent Parkı'nın yeniden ihale edileceği iddiaları TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antalya'da bulunan Akdeniz Kent Parkı'nın yeniden ihaleye açılacağına dair iddiaları meclis gündemine taşıdı..

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı Meclis'te!

Gezi Parkı protestoları sırasında geri çekilen ve doğal alanlarda,tesis yapımına ve mevcut tesislerin de kiralanmasını sağlayan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’, yeniden Meclis’e taşındı.

Meclis'e yeni bina yerine park yapılacak!

Bombalanan Meclis binasında yapılan tadilat tamamlanırken, Halkla İlişkiler A ve B bloklarının yerine sığınak ve otoparkı bulunan 3-4 katlı binaların yapılması da kararlaştırılmıştı. Binaların yapılması beklenirken, bu alanın park yapılarak değerlendirilmesi kararı alındı.

Muş Botanik Parkı için arsa tahsis edildi!

2017 yılının 3. Meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 55 bin metrekarelik arasının botonik park yapılmak üzere tahsis edildiği konuşuldu.

Meclis Parkı Haberi

Meclis Parkı


Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Türkiye’de ilk kez Ankara’da kurulan Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Ankara’nın dört bir tarafında temizlik ve bakım faaliyetlerinin yanı sıra Başkent’in simge anıtları ve parklarında temizlik ve bakım çalışmalarını da gece gündüz sürdürüyor.

Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Türkiye’de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılmaya başlanan yazı silme makinası ile tarihi anıtlar ile duvarlara sprey boya ile yazılan yazıları silerek, çirkin görüntüleri ortadan kaldırıyor.


Ankara’daki simgesel önemi olan anıtların düzenli olarak temizliğini yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi’ne bağlı ekipler, son olarak Milli Egemenlik Parkı’nda bazı bilinçsiz kişilerin duvarlara yazdıkları çirkin yazıları yazı silme makinası ile sildi. Ekipler ayrıca sıcak su sistemli yeni temizlik aracıyla da Atatürk Anıtı’nı baştan aşağı yıkadı. 


Kent Estetiği yetkilileri, sprey boyalarla yazılan yazıların kentte...