28 / 04 / 2024

Ankara'daki gökdelen sorunu nasıl çözülecek?

Ankara'daki gökdelen sorunu nasıl çözülecek?

Ankara'da yer alan gökdelenler şehrin silüetini büyük ölçüde bozuyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Gürel bugünkü köşe yazısında Ankara'nın çarpık kentleşme sorununu kaleme aldı. İşte Gürel'in o yazısı...



Ankara'da yer alan gökdelenler şehrin silüetini büyük ölçüde bozuyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Gürel bugünkü köşe yazısında Ankara'nın çarpık kentleşme sorununu kaleme aldı. İşte Gürel'in o yazısı...

Ankara'nın genel görüntüsünü bozan birçok yapı bulunuyor. Çirkinlik abidesi gökdelenler üstünde vinç unutulmuş yarım kalmış bir oteller füje yapılmış dükkânlar, gecekondudan beter birbirine yapışık yüzlerce bina şehrin silüetini fazlasıyla bozmuş durumda.

Türkiye'nin hemen hemen her şehrinde bu tarz görüntülere rastlamak mümkün. Başkent’teki silüet sorununun da çözümü var. Türkiye'nin başkenti olan Ankara'da bu sorunun çözülmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hafta sonu İstanbul Çamlıca'da açılan Çamlıca Kulesi ilesi bölgenin sülüeti büyük ölçüde güzelleşti. Estetiği bozan televizyon vericileri kaldırıldı. Yerine  sadece bir verici geldi. 

Peki  Ankara  için ne yapılabilir?

Ankara'da yer alan vericiler ile ilgili Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar 201i'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı ziyarette vercilerle ilgili konuyu değerlendirmiş ancak sonrasında bir adım atılmamıştı. Fethi Yaşar, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Şentepe’de çok sayıdaki televizyon direği Yenimahalle’nin değil Ankara’nın silüet problemine dönüştü. 2016 yılında kentin merkezindeki vericileri tek bir kulede toplamak için çalışmalara başladık. Bürokratik sıkıntılar yaşayınca konuyu Sayın Cumhurbaşkanı’na anlattım. Şentepe’deki vericilerin de tıpkı Çamlıca’da olduğu gibi tek bir kulede toplanması gerektiği bilgisini verdim. Hatta kendilerine beni kabul ettiği odanın balkonundan da gösterdim. Şentepe’nin Ankara’nın en yüksek yerlerinden biri olduğunu, buranın temizlenerek tek bir kule ve seyir terası yapılabileceğini, bu çirkinliğin Ankara’nın her yerinden göründüğünü söyledim ve çalışmaların hızlanması konusunda yardım istedim.

Ankara daki gökdelen sorunu nasıl çözülecek?

Şentepe’de vericilerin olduğu alanı yeşil bir seyir alanına çevirmek istiyoruz. O alanı gençler, çocuklar, yaşlılar için nefes alabilecekleri, sosyalleşebilecekleri bir alana dönüştürmek istiyoruz. Bu eksiklik giderildiğinde hem Şentepe’ye büyük bir değer kazandırmış olacağız hem de bu görüntü kirliliğinden Ankara’yı kurtarmış olacağız.

Çamlıca Kulesi’nde de 33 büyük anten söküldü, 100 radyo yayını birbirlerinin güçlerini kesmeden, frekansları birbirine karışmadan yayın yapabiliyor. Seyir terasının da bulunduğu kulenin, Avrupa’nın en yüksek binası olduğu söyleniyor. Cumhuriyet’in başkenti Ankara da böyle bir kuleyi ve medeniyeti hak ediyor. Yenimahalle Belediyesi olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Bu çirkinlik Ankara’ya da Yenimahalle’ye de yakışmıyor.”

Ankara'daki Cebeci Stadı'nın yıkılma planlarına tepki!


Geri Dön