27 / 04 / 2024

Antakya Güzelburç'ta 40'a yakın ev çökme tehlikesi yaşıyor!

Antakya Güzelburç'ta 40'a yakın ev çökme tehlikesi yaşıyor!

Antakya'da bulunan Güzelburç Mahallesinde 40'a yakın ev çökme tehlikesi yaşıyor. Yaklaşık 4 yıldır devam eden ve son günlerde iyice artan zemin çökmesi nedeniyle evlerde meydana gelen çatlaklar vatandaşları tedirgin ediyor.




Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bulunan Güzelburç Mahallesinde 40'a yakın ev çökme tehlikesi yaşıyor. Yaklaşık 4 yıldır devam eden ve son günlerde iyice artan zemin çökmesi nedeniyle evlerde meydana gelen çatlaklar vatandaşları tedirgin ediyor.


Yeni yapılan binalarda da durum aynı şekilde yine mahalle sakinlerinin karşısına çıkmış. Sıfır olarak yaptırdıkları evlerine yerleşen mahalle sakinlerinin birçoğu sabah kalktıklarında duvarlarındaki derin çatlakları görünce şaşırıp kalıyor.


Geceleri yer altından gürültü geldiğini de söyleyen mahalle sakinleri, devlet yetkililerinin bir an önce bölgedeki evlerde çökmelere neden olan olayı ortaya çıkarmasını istiyor.


400 haneli mahallede evleri zarar gören ve oturulmayacak durumda olan vatandaşlardan Naziye Amuklu uzun süredir hasta olduğunu ve her gece evinin zemininden gelen sesler nedeniyle psikolojisinin de bozulduğunu söyledi.



HaberTürk


 


Geri Dön