28 / 04 / 2024

Antalya Altınova'nın imar sorunu çözüldü!

Antalya Altınova'nın imar sorunu çözüldü!

Kepez Belediyesi, Altınova’nın 30 yıla yakın süren imar problemini çözdü. İş merkezlerinin bulunduğu 281 hektarlık alanın imar uygulaması da tamamlandı.



Kepez Belediyesi, Altınova’nın 30 yıla yakın süren imar problemini çözdü. İş merkezlerinin bulunduğu 281 hektarlık alanın imar uygulaması da tamamlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Hani derler ya, çobanın gönlü olursa tekeden süt çıkarırmış. Biz gönüllü çobanlardık. Altınova’da tekeden süt çıkarmayı başardık" dedi.


Otomotiv, gıda ve turizm sektörüne yönelik iş merkezleriyle, kesme çiçek yetiştiriciliğiyle Antalya ekonomisine ciddi bir kaynak sağlayan Altınova’nın artık imar planı var. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve bürokratları, 6 yıla yakın süren zorlu bir sürecin ardından Altınova’nın 30 yıllık imar rüyasını gerçeğe dönüştürdüler. Bölgenin önce imar planları daha sonra imar uygulaması yapıldı. Böylece imara uygun yapılaşmanın önü açılmış oldu.


ALTINOVA’DA İMAR TAPUSU ALMA SEVİNCİ

İmar planlamasının kesinleşmesinin ardından bölgenin 3 etap halinde planlanan 18’inci madde imar çalışması da tamamlanıyor. 1’inci kısmın ardından 2’nci etabın yani Havaalanı Yolu-Serik Caddesi’nin kuzeyindeki iş merkezlerinin olduğu 281 hektarlık alanın imar uygulaması çalışması da sonuçlandı. Kepez Tapu Müdürlüğü, uygulamayı tescil etti ve iş merkezleri ile depolama alanları, yıllardır bekledikleri imar tapularını almaya başladılar.


İLK TAPULAR 2014 VERİLMİŞTİ

Bölgenin Düden, Orta ve Menderes Mahallelerini kapsayan 60 metrelik yolun çevresindeki parsellerin imar uygulaması çalışması 2014’te tamamlanmıştı. Kepez Tapu Müdürlüğü de 1’inci kısmın 18 uygulaması yapılan parsellerin imar tapularının tescilini onaylamış, 2014 Ramazan ayında da düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Başkan Hakan Tütüncü tarafından Altınovalı vatandaşlara imar tapuları verilmişti.


ÇÖZÜLEMEZ DENDİ, ÇÖZDÜ

Bölgenin imar probleminin çözümüne katkı sağlamak için yıllar önce kurulan kısa adı ALTINSİAD olan Altınova Sanayici ve İş Adamları Derneği yönetimi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür ziyaretinde bulundular. Başkanlık toplantı salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Tütüncü, Altınova’nın imar planlarını yaparak, önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Yaklaşık 30 yıldır çözülemeyen imar problemini ortadan kaldırmış olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Tütüncü, "Çözülemez denilen Altınova imar planlaması artık çözülmüş durumdadır. Bölgedeki imar problemlerin büyük bir kısmı ortadan kalkmıştır" dedi.


ALTINOVA’DA İMARA UYGUN YAPILAŞMANIN ÖNÜ AÇILDI

6 yıl önce bazı kesimlerin, ’Siz burayı çözemezsiniz. Kırcami’deki imar sorunu çözülür ama Altınova çözülmez. Boşuna çaba sarf etmeyin" ifadesini kullandığını anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, "Azimle, gayretle, inançla çalışarak bölgenin imar problemini çözmenin mutluluğu içerisindeyiz. Artık Altınova imar planı tamamıyla bitmiş, imara uygun yapılaşmanın önü açılmış" şeklinde konuştu.


200’e yakın toplantı yapıldı

Başkan Tütüncü, Altınova’daki imar başarısının nedenlerini şöyle ifade etti:

"Buradaki başarı azimle, gayretle çalışmamız sonucu gelmiştir. Bürokratlarımın, 200’e yakın toplantı yapmasıyla, en az 3 tane yargı süreciyle hukuken mücadele edilmesiyle ve yargı süreçlerinin hukuken en iyi şekilde tamamlanmasıyla ve bunlarla birlikte ciddi bir efor sarf edilmesiyle imar problemi çözülmüş duruma geldi."


HER KESİMİ MEMNUN EDECEK PLANLAMA

İmarın bölgeye katkı sağlayacağını dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Altınova’da, tarıma yönelik organize tarım alanlarının oluşması noktasında güzel imar parselleri meydana geldi. Altınova’nın plansız kısmında tarım yapılmaktaydı. Seralarda toplanan domates, biber, kesilen çiçek hemen kamyona yüklenmiyordu. Onun öncesinde işleme tabi tutuluyor. Yıkama ve paketleme işleminden geçiyordu. Stok hazır hale geldikten sonra araca yükleniyor ve naklediliyordu. Planlama sonucunda bölgede, tarımı endüstriyel bir değer haline getirecek alanlar oluşuyor. Altınova’da yıllardır yerleşik bulunan vatandaşlarımız, imara ve doğaya uygun konutlar yapabilmesini sağlayacak bir planlama da ortaya çıktı. Özellikle havaalanı yolu Serik Caddesi üzerindeki ticari merkezlerin de imara uygun yapılaşması neticesinde Altınova’nın önemli bir ticaret merkezi olmasını sonuçlayıcı bir yolun da önü açılmış oldu. Hem konut ihtiyacına cevap verecek, hem tarım paketleme ve entegre tarım alanlarının oluşmasına cevap verecek, aynı zamanda istihdama katkı sağlayacak bir ticaret merkezinin oluşmasına yönelik planlamamızı tamamlamış olduk" dedi.


ALTINOVA, ANTALYA’YA ÖRNEK OLACAK

Altınova’nın, imar problemlerinin çözümüne örnek olacağına işaret eden Hakan Tütüncü, "Altınova imar planlaması, birlik, beraberlikle, azim ve gayretle çalışılarak yapıldı. Bu bakımdan Altınova, Antalya’nın mülkiyete ve imara ilişkin problemlerinin nasıl çözüleceğinin görülmesi bakımından anlamlı ve özel bir örnektir. Hani derler ya çobanın gönlü olursa tekeden süt çıkarırmış. Biz gönüllü çobanlardık. Altınova’da tekeden süt çıkarmayı hep birlikte başardık" diye konuştu.


BİRLİKTE ÇÖZDÜK

Problemin çözümüne katkılarından dolayı ALTINSİAD yönetimine teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova’daki başarının Kepez’in olduğunu söyledi. Başkan Tütüncü, “Başarı, Kepezlilerin el ele vermesiyle geldi. Başarı, Kepez’in değerli bürokratlarının gece-gündüz çalışmasıyla, meclis üyelerinin üstün gayretiyle olmuştur. Bir teşekkürü de bölgedeki imar problemlerinin çözümü noktasında kurulan ALTINSİAD yönetimine yapmak istiyorum. Hakikaten başkanlığım dönemimde bambaşka bir heyecanla meselenin çözümü noktasında idaremizle işbirliği ve gönül birliği yaptılar. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.


İMARI ŞİRKET DEĞİL BELEDİYE YAPTI

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Altınova’nın imar planını ve 18’inci madde imar uygulamasını Kepez Belediyesi’nin teknik personelince yapıldığının altını çizdi. Başkan hakan tütüncü konuşmasını şöyle tamamladı:"Geçmiş yıllarda Altınova’nın imar problemi özel şirketler ile çözülmeye çalışıldı. Belediye ne yapar? Belediye imar yapar. Belediye 18 uygulaması yapar. Belediye tevhit ve ifraz yapar. Bu konular, belediyenin uzmanlık alanına girer. Bu konularda çok kaliteli personelimiz var dedik ve problemi belediye personeli ile çözmeye niyet ettik. Geldiğimiz noktada ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Bölgenin imar sorunun çözümünü özel bir şirketine vermiş olsaydık bugün ki gibi bir neticeyi elde edemeyebilirdik. Çalışanlarımızın özveriyle bizim özverimiz birleştiği zaman ortaya çok güzel ürünler çıkıyor. Altınova’nın imar planının yapılmasında çok akılcı bir yönetimi izlediğimizi düşünüyorum"


ALTINSİAD BAŞKANI KARAKAYA: İŞBİRLİĞİ İLE ÇÖZDÜK

problemi işbirliği ile çözdüklerini söyleyen ALTINSİAD Başkanı Ayşe Karakaya, hem istihdama hem de imara uygun ticari merkezlerin yapımının artacağını belirtti. Karakaya, "30 yıllık bir süreçti. Hakan Başkan döneminde başlatılan çözüm sürecinde güzel bir netice elde ettik. Sorunun çözümündeki katkılarından dolayı Hakan Başkan’a ve bürokratlarına teşekkür ederim. İki kurum olarak özverili bir şekilde, işbirliği içerisinde bu sorunu çözdük. Sorunun çözümü için Kepez Belediyesi ile birlikte hareket ettik” dedi.


Milliyet


Geri Dön