15 / 05 / 2024

altınovada imar tapuları ne zaman alınacak

altınovada imar tapuları ne zaman alınacak

Kepez Belediyesi, Altınova’nın 30 yıla yakın süren imar problemini çözdü. İş merkezlerinin bulunduğu 281 hektarlık alanın imar uygulaması da tamamlandı.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Altıntepsi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda!

Bayrampaşa ilçesi, Altıntepsi Mahallesi, Çiftlik Caddesi ile Otogar İç Yolu Bağlantısı Yol Düzenleme Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda...

Altınova'da imar revizyon planları onaylandı!

Antalya'nın Altınova ilçesinde bulunan ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planları onaylandı ve imar sorunu çözüldü.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Altınova'da imar sorunu çözüldü!

Kepez Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirildi. , Altınova'nın ticaret alanlarından sonra konut alanlarında beklenen imar planı revizyonunu da karara bağladı. 

Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi imar planı askıda!

Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi, 347 parselin bir kısmı ile 23198 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Antalya Altınova'da 35 yıllık imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediye Meclisi'nin 2019 yılının ilk toplantısı gerçekleşti. 35 yıllık imar sorununun çözüldüğü Altınova'da 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Antalya'da kaçak yapıya izin yok!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Altınkale Mahallesi'ndeki  meralarda yer alan 16 yapı yıkıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Altınay, imar barışından 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapıların yararlanabildiğini söyledi... 

İmar barışı fırsatını kaçırmayın!

Antalya Kaş'ta imar barışı konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, imar barışı fırsatının kaçırılmaması için uyarılarda bulundu. 

Bayrampaşa Altıntepsi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Bayrampaşa İlçesi, Altıntepsi Mahallesi, 338 ada, 1 parsel ve 398 ada, 1 parsele ilişkin imar planı askıya çıktı...

İmar barışında tapular nasıl alınacak?

İmar barışında isteyenler aboneliklerini alabilecek, isteyenler yapısı hakkında çıkan para veya yıkım cezasından kurtulabilecek. Yapı kayıt belgesi ile tapu da alınabilecek. Peki, imar barışında tapular nasıl alınacak?

Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı açıklamada "Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz" dedi.

Altınova'da tapular dağıtılıyor!

Kepez Belediyesi, mülkiyet sorununu çözdüğü Altınova’da 2. tapu dağıtım törenini de gerçekleştirdi. ‘Altınova köy içi’ olarak adlandırılan bölgede 700’ye yakın vatandaşa, 35 yıldır bekledikleri imarlı tapuları teslim ediliyor.

altınovada imar tapuları ne zaman alınacak Haberi

altınovada imar tapuları ne zaman alınacak

Kepez Belediyesi, Altınova’nın 30 yıla yakın süren imar problemini çözdü. İş merkezlerinin bulunduğu 281 hektarlık alanın imar uygulaması da tamamlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Hani derler ya, çobanın gönlü olursa tekeden süt çıkarırmış. Biz gönüllü çobanlardık. Altınova’da tekeden süt çıkarmayı başardık" dedi.


Otomotiv, gıda ve turizm sektörüne yönelik iş merkezleriyle, kesme çiçek yetiştiriciliğiyle Antalya ekonomisine ciddi bir kaynak sağlayan Altınova’nın artık imar planı var. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve bürokratları, 6 yıla yakın süren zorlu bir sürecin ardından Altınova’nın 30 yıllık imar rüyasını gerçeğe dönüştürdüler. Bölgenin önce imar planları daha sonra imar uygulaması yapıldı. Böylece imara uygun yapılaşmanın önü açılmış oldu.


ALTINOVA’DA İMAR TAPUSU ALMA SEVİNCİ

İmar planlamasının kesinleşmesinin ardından bölgenin 3 etap halinde planlanan 18’inci madde imar çalışması da...