14 / 05 / 2024

kepez altınovada tapu sorunu çözüldü mü

kepez altınovada tapu sorunu çözüldü mü

Kepez Belediyesi, Altınova’nın 30 yıla yakın süren imar problemini çözdü. İş merkezlerinin bulunduğu 281 hektarlık alanın imar uygulaması da tamamlandı.

Gayrimenkulde tapu harcı yüzde 1’in altına indirilsin önerisi! 

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörü için arsa üretilmesi gerektiğine dikkat çekerek, tapu harcının yüzde 1’inin altına düşürülmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte ayrıntılar... 

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Antalya Kepez'de 5 mahalledeki 3 bin 556 tapunun teslimi yapıldı. Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahallelerine, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı uygulaması ile tapuları verildi.

Türkiye'de 2021 yılında 3 milyon 20 bin 416 tapu satış işlemi yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gayrimenkul hareketlerini etkilemediğini ve 2021'de toplamda 3 milyon 20 bin 416 satış işlemi yapıldığını kaydetti.

Ordu Yeni Çarşı esnafının tapu sevinci!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde seneler içerisinde 2 kez yer değiştirilen ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de modern bir çarşı haline getirildi.

Müteahhitlerden tapu harcı kaldırılsın talebi!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, alınabilir seviyede konut üretebilmesi için malzemede KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi, 150 metrekare altı konutlarda da tapu harcının kaldırılması gerektiğini belirtti. Tellioğlu, "Gereken önlemler alınmazsa İstanbul'da ev fiyatları Mayıs'ta 3 milyon TL'ye ulaşır" dedi.

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 40 yıldır tapu sorunu yaşıyordu. İlçe genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm projeleriyle tapu sorunu çözüme kavuştu.

Tapu işlemleri internet ortamına taşındı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu işlemlerinin internet ortamına taşınmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokole imza attı.

Antalya Kepez'de 411 esnaf, 6 aylık kiradan muaf!

Antalya'da Kepez Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 411 esnafı 6 aylık kiradan muaf tuttu...

Kepez Santral mahallesinde 40 yıllık tapu sevinci!

Kepez Belediyesinin, Gülveren Mahallesi’nde, gecekonducu 135 hak sahibini, modern konutlarda konforlu yaşamla kavuşturacak kentsel dönüşüm projesi hızlandı. Projenin fiziki gerçekleşmesinde yüzde 65’ler seviyesine ulaşıldı.

Kartal Soğanlık'ta önce tapu, sonra alt yapı sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, Soğanlık'ta önce tapu, sonra da altyapı sorununun çözdü...

Kepez esnafının tapu sevinci!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgede faaliyetlerine devam eden inşaat malzemecileri esnafına tapularını teslim etti.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kepez altınovada tapu sorunu çözüldü mü Haberi

kepez altınovada tapu sorunu çözüldü mü

Kepez Belediyesi, Altınova’nın 30 yıla yakın süren imar problemini çözdü. İş merkezlerinin bulunduğu 281 hektarlık alanın imar uygulaması da tamamlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Hani derler ya, çobanın gönlü olursa tekeden süt çıkarırmış. Biz gönüllü çobanlardık. Altınova’da tekeden süt çıkarmayı başardık" dedi.


Otomotiv, gıda ve turizm sektörüne yönelik iş merkezleriyle, kesme çiçek yetiştiriciliğiyle Antalya ekonomisine ciddi bir kaynak sağlayan Altınova’nın artık imar planı var. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve bürokratları, 6 yıla yakın süren zorlu bir sürecin ardından Altınova’nın 30 yıllık imar rüyasını gerçeğe dönüştürdüler. Bölgenin önce imar planları daha sonra imar uygulaması yapıldı. Böylece imara uygun yapılaşmanın önü açılmış oldu.


ALTINOVA’DA İMAR TAPUSU ALMA SEVİNCİ

İmar planlamasının kesinleşmesinin ardından bölgenin 3 etap halinde planlanan 18’inci madde imar çalışması da...