12 / 10 / 2024

Antalya Defterdarlığı, arsa ve arazi satıyor!

Antalya Defterdarlığı, arsa ve arazi satıyor!

Dünya ekonomilerini incelediğimiz zaman, özellikle gelişmiş batı ekonomilerine baktığımızda hiçbirinde bu kadar fazla devlet arazisi ya da atıl sermaye bulunmamaktadır. Tamamına yakını ekonomiye kazandırılmış durumda...




Maliye Bakanlığı Antalya Defterdarlığı'ndan:

( 2011/09)
ANTALYA İLİ ALANYA, GAZİPAŞA VE KEPEZ  İLÇELERİNDE SATILIK VE KİRALIK HAZİNE ARSA VE ARAZİLERİ         
                                                       
Antalyada, 100.409 parsel de 7.901 km2  yüzölçüme sahip Hazine arsa ve arazileri bulunmaktadır. İlimiz yüzölçümünün 20.790 km2 olduğu göz önüne alındığında Antalya'nın 1/3 ünden fazlasının tapuda Hazine adına tescilli olduğu görülmektedir. Bu orana, Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerleri de eklediğimizde İlimizin yaklaşık % 60' ının Hazine taşınmazı olduğu görülecektir.

Dünya ekonomilerini incelediğimiz zaman, özellikle gelişmiş batı ekonomilerine baktığımızda hiçbirinde bu kadar fazla devlet arazisi ya da atıl sermaye bulunmamaktadır. Tamamına yakını ekonomiye kazandırılmıştır. Dünya ülkelerinin mülkiyet dağılımlarını, ülkelerin gelişmişlik ölçütlerinden biri olan kişi başına düşen milli gelirleri ile karşılaştırıldığında, görülmektedir ki; Bir ülkede özel mülkiyet oranı, Devletin mülkiyet oranından ne kadar fazla ise o kadar kişi başına milli gelirleri de yüksek olmaktadır. Diğer bir anlatımla, Devletin mülkiyet oranı özel mülkiyet oranından ne kadar çok fazla ise o kadar az gelişiyor, milli gelir seviyesi düşüyor ve fertlerinin yaşam kalitesi azalıyor. Aksine bir ülke atıl devlet arazilerini elinde tutmayıp özel müteşebbislere vererek yatırım ve üretime, dolayısıyla ekonomiye kazandırdıkça o kadar çok ekonomik yönden gelişiyor ve o ülkenin fertlerinin gelirleri arttığından yaşam seviyeleri yükseliyor.

Bu nedenle, Antalyada bulunan atıl vaziyetteki hazine arsa ve arazilerinin,  ekonomiye kazandırılması, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla Defterdarlığımızca belirli periyotlar dahilinde yaptığımız ihalelere devam edilmektedir.

Alanya İlçemizde bulunan toplam 27.078 m2 büyüklüğünde, 381.000,00 TL değerinde 8 adet Hazine arsa ve arazisi 29 Nisan 2011 Cuma günü yapılacak satış ihaleleri, ekonomiye kazandırılacaktır.

Alanya İlçesinde Satılık Arsa ve Araziler..

İhalesi yapılacak taşınmazlardan Mahmutlar Kasabası sınırları içinde bulunan 454,60 m2 ´büyüklüğünde bir adet parsel 190.000,00 TL değerinde olup, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanı olarak ayrılmıştır.

İmamlı Köyünde bulunan 23.158,93 m2 büyüklüğünde 139.000,00 Tl değerinde 4 adet taşınmaz,

Hocalar, Mahmutseydi, Karapınar köylerinde bulunan toplam 3.464,81 m2 yüzölçüme sahip, 3 adet arazi ise 52.000,TL den ihaleye çıkarılacaktır. İmamlı, Hocalar, Mahmutseydi ve Karapınar köylerinde bulunan taşınmazlar ise plansız sahada kalmaktadır.

 Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az ¼ ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkânı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.

          
Hazineden Kiralık Taşınmazlar

 Satılacak parsellerin dışında, Kepez İlçesi, Duraliler Mahallesinde bulunan, 8.042 m2 yüzölçüme sahip arsa, imar planında semt spor sahası olarak ayrılmış olup, 85. 000 TL yıllık kira bedeli üzerinden Antalya Defterdarlığı (Batı Antalya Emlak Müdürlüğü)  tarafından 5 yıl süre ile Antalya Defterdarlığı ihale salonunda yapılacak ihale ile 29 Nisan 2011 tarihinde kiraya verilecektir.

 Gazipaşa İlçesi, Beyrebucak Köyünde bulunan, 13.769 m2 büyüklüğündeki tarla ise, 3.100,00 TL yıllık kira bedeli üzerinden,  5 yıl süre ile tarımsal amaçla kullanılmak üzere Gazipaşa Malmüdürlüğünde gerçekleştirilecek ihale ile 29 Nisan 2011 tarihinde kiraya verilecektir.

 Kiralama ihalelerimizde ilk yıl kira bedeli ihale bedelidir. Takip eden yıllar kira bedelleri ise bir önceki yıl kira bedelinin ÜFE oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir.  Kira bedellerinden ayrıca KDV alınmayacaktır. Kiracı tarafından talep edilmesi halinde, ilk yıl için kira bedelinin dörtte biri sözleşmenin düzenlenmesinden önce, kalanı üçer aylık dönemler halinde üç eşit taksitte, müteakip yıllar kira bedelleri ise, üçer aylık dönemler halinde dört eşit taksitle ödenebilir

Alanya İlçesi Türkler Kasabasında İskele İçin Kullanma İzni İhalesi.

 Ayrıca, Türkler Kasabasında deniz yüzeyinde 689.10 m2  büyüklüğünde 1 adet iskele yapılmak üzere  49 yıl süreli kullanma izni  ihalesi yapılacaktır. İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 51/g maddesine göre pazarlık usulü ile, 35.600,00 TL yıllık bedel üzerinden 29 Nisan  2011 Cuma günü Alanya Malmüdürlüğünde gerçekleştirilecektir.

 İhale sonucu, fiili kullanım olmaksızın, imar planının yaptırılması, değiştirilmesi, uygulama projelerinin hazırlatılması ve onaylatılması gibi işlemlerin yerine getirilebilmesi, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınabilmesi için, üzerinde ihale kalan yatırımcıya  1 (bir) yıl süre ile ön izin verilebilecektir.

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında   bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak Antalya Defterdarlığı ile Alanya  ve Gazipaşa Malmüdürlüklerinden  ayrıntılı bilgi alabilirler.  
     
                            
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.      


Geri Dön