12 / 05 / 2024

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 



Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in bir sonraki süreç için hiçbirşey yapmadığını belirten Mustafa Köse, 2014 senesinde Türel'in tekrardan başkan olmasıyla çalışmaların hızlandığını da anlattı. Konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulunan AKP'li Antalya Milletvekili Mustafa Köse, "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 1/25.000 ile 1/5.000 planları yaptık, Muratpaşa Belediyesi de binlik planlarını yaptı. Büyükşehir Belediyesi bizdeyken yerelde Muratpaşa Belediyesi ile süreci tamamladık. Ama yine hem Toprak Koruma Kurulu kararı, karşı hem İçişleri Bakanlığının kamu yararı kararına karşı ve hem de yaptığımız planlara karşı davalar açıldı. Bu davaları kim açmıştır, kimler açtırmıştır bunları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." dedi.

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Kırcami bölgesinin sorununu çözüme ulaştırmak için hiç vakit kaybetmediklerini ve kaybetmeyeceklerinide dile getiren Mustafa Köse, bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarını gidermek amacında olduklarınıda belirtti ve şöyle devam etti:

 


Geri Dön