11 / 05 / 2024

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 



"Bakanlık anayasal nitelikteki planı onayladı. Şimdi artık hem Muratpaşa Belediyesinden hem de Büyükşehir Belediyesinden Kırcami ile ilgili planlamalarını tamamlamalarını bekliyoruz ve inşallah Antalya'daki odalardan da bu meseleye artık gerekli hassasiyetin gösterilerek vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda konunun bir yargı sürecine taşınmadan imar sorununun tarihe karışmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Süreci yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ilgili kurumlara ve  Menderes Türel'e teşekürlerini ileten Mustafa Köse, "Önemli bir kazanım elde edilmiştir. İnşallah nihayete erdirilmesini temenni ediyorum. Bu siyasi bir mesele değil, toplumsal meseledir. Bugüne kadar çözdürmeyenler de şapkalarını ellerine alıp bir düşünsünler. Kırcamililer çok zarar gördü, artık zarar görmelerini istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Ethem Taş konu hakkında belediyelerin meclisi toplayarak Kırcami'yi gündeme almaları gerektiğini belirterek şunlara değindi:


Geri Dön