15 / 05 / 2024

Antalya-Kumluca arasındaki karayolun 4 sorunu TBMM'de!

Antalya-Kumluca arasındaki karayolun 4 sorunu TBMM'de!

Antalya-Kumluca arasındaki karayolunun sorunları meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, Antalya-Kumluca arasındaki çökme meydana gelen karayoluna ilişkin soru önergesi hazırladı..



Antalya-Kumluca arasındaki karayolun 4 sorunu TBMM de!

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, Antalya-Kumluca arasındaki çökme meydana gelen karayoluna ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Kök, sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Antalya-Kumluca D-400 yolunun 20. kilometresi Yazır Mahallesi Yenbey mevkisinde, 25 Şubat 2018 tarihinde yapımına devam edilen duble yolda çökme yaşanması nedeni ile yolun trafiğe kapatılduğını ancak bu durumun hem bölge halkını olumsuz etkilediğini hem de örtü altı üretimin önemli merkezlerinden Kumluca'dan sebze ve meyve sevkiyatı yapan araçlarda sorunlar yaşanmasına neden olduğunu dile getiren CHP'li Kök 4 sorusuna yanıt aradı?

1- Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce yapılan ihaleyi hangi firma almıştır? İhale bedeli, başlama ve işin bitiş tarihi nedir?

2- Yağışların yol açtığı söylenmesine rağmen bölgede başka bir heyelan olmaması, başka çökme olmaması tesadüfi midir? Değilse herhangi bir ihmal veya imalat hatası söz konusu mudur? Olayda yaralanan işçi var mıdır? Bu durumla ilgili gerek Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gerekse Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tespit edilmiş bir eksiklik var mıdır? Var ise nelerdir? Hangi önlemler alınmıştır?

3- Yolun tekrar ulaşım açılması için öngörülen tahmini süre ne kadardır? Yolun ulaşıma kapanması nedeniyle hem toplu taşıma yapan araçlar, hem de özellikle örtü altı üretimin önemli merkezlerinden Kumluca'dan sebze ve meyve sevkiyatı yapan araçların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için alınan önlemler var mıdır? Var ise nelerdir?

4- Yolun çökmesi sonucu sebze ve meyve sevkiyatının gecikmesi veya durması nedeniyle üreticilerin uğrayacağı zararların giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?

 


Geri Dön