30 / 04 / 2024

Antalya The Land of Legends Theme Park, Temmuz'da açılacak!

Antalya The Land of Legends Theme Park, Temmuz'da açılacak!

Franco Dragone, eğlence dünyasının ihtişamını Land of Legends Theme Park ile Türkiye’ye taşıyor. The Land of Legends Theme Park, Türk turizminin başkenti Antalya’nın Belek beldesinde 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle misafirlerini bekliyor.



Türk turizmi açısından büyük öneme sahip olan ve 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle faaliyete geçecek projede; dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Gayrimenkul PJSC ile stratejik ortaklık yapılıyor. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Hint Yarımadası, Güney Asya, ABD ve Avrupa gibi dünyanın önemli pazarlarında birçok global ölçekli projeye imza atan Emaar, alışveriş merkezleri ve perakende satış mağazaları sektöründeki deneyimi ile alışveriş ünitelerinin yönetimi konusunda projeye yeni bir boyut kazandırıyor.


Bir tatilin her yönünün mükemmel bir şekilde harmanlandığı benzersiz bir konsept olarak hayata geçirilen The Land of Legends Theme Park, etkileyici mimarisi ve eğlence dünyasının dahisi olarak bilinen Franco Dragone’nin yaratıcılığıyla yepyeni bir eğlence konseptinin öncülüğünü yapacak. Las Vegas, Macau, Paris, Wuhan, Dubai ve Rusya’da gerçekleştirdiği gösteriler 100 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Dragone Productions’ın kurucusu ve sanat yönetmeni Franco Dragone, eğlence dünyasının ihtişamını Land of Legends Theme Park ile Türkiye’ye taşıyor.


Türkiye turizmine katma değeri yüksek bir proje kazandırdıklarını söyleyen Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “The Land of Legends Theme Park, hayata geçireceğimiz yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası. Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz. Antalya’nın zengin ürün çeşitliliğine yeni bir renk getirecek olan bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı kapsayan bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyar insanın eğlence ve tatil kararlarını verirken ilk tercihleri arasında yer almaktır.


İlk etabını Temmuz’da açacağımız yatırımımızın maliyeti 1,5 milyar TL’yi bulacak. Projenin tüm etaplarını tamamladığımızda 4 milyar TL’lik bir yatırım öngörüyoruz. Burada önemli olan noktalardan biri de, inşai yatırımın yanısıra pek çok yeni özelliği barındıran The Land of Legends’ta teknolojiye, şovlara, sahne ve görsel sanat tasarımına yaptığımız yatırımlardır. Ülkemizin dününe ne kadar güvendiysek, geleceğine daha da fazla güveniyoruz. Çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz ve bundan sonraki süreçte de yepyeni konseptlerle ülke turizmine değer katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRKİYE'nin en büyük yaşam ve eğlence parkı The Land of Legends Theme Park, Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'te, 1 Temmuz'da yeni misafirlerini ağırlamaya başlayacak. 


RİXOS Otelleri'nin yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası The Land of Legends Theme Park'ın otel ve su parkının olduğu bölümler bugün medya mensuplarına gezdirildi. Otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkından çok daha fazlasını içinde barındıran The Land of Legends Theme Park'ın tüm etapları tamamladığında 4 milyar liralık bir yatırım olacak. 


Proje için Rixos Oteller Zinciri, dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Gayrimenkul PJSC ile stratejik ortaklık yaptı. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Hint Yarımadası, Güney Asya, ABD ve Avrupa gibi dünyanın önemli pazarlarında birçok global ölçekli projede imzası bulunan, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi The Dubai Mall'ın lokomotif projeleri arasında yer alan Emaar'ın, alışveriş merkezleri ve perakende satış mağazaları sektöründeki deneyimiyle alışveriş ünitelerinin yönetimi konusunda projeye yeni bir boyut kazandırması hedefleniyor. 


Bir tatilin her yönünün harmanlandığı konsept olarak hayata geçirilen The Land of Legends Theme Park, etkileyici mimarisi ve 'eğlence dünyasının dahisi' olarak bilinen Franco Dragone'nin yaratıcılığıyla yepyeni bir eğlence konseptinin öncülüğünü yapma iddiası taşıyor. 2000 yılında gösteri dünyasının yaratıcı ismi Franco Dragone tarafından Belçika'da kurulan Dragone Productions'un Las Vegas, Macau, Paris, Wuhan, Dubai ve Rusya'da gerçekleştirdiği gösteriler, 100 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Özellikle su temalı tiyatral gösteriler konusunda dünyaca ünlü Dragone Productions'ın kurucusu ve sanat yönetmeni Franco Dragone, eğlence dünyasının ihtişamını Land of Legends Theme Park'la Türkiye'ye taşıyacak. 


KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR PROJE 

Türkiye turizmine katma değeri yüksek bir proje kazandırdıklarını söyleyen Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, "The Land of Legends Theme Park, hayata geçireceğimiz yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası. Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz" dedi. 


Projenin Antalya'nın zengin ürün çeşitliliğine yeni bir renk getireceğini belirten Tamince, şunları söyledi:"Bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı kapsayan bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyar insanın eğlence ve tatil kararlarını verirken ilk tercihleri arasında yer almaktır. İlk etabını temmuzda açacağımız yatırımımızın maliyeti 1.5 milyar lirayı bulacak. Projenin tüm etaplarını tamamladığımızda 4 milyar TL'lik bir yatırım öngörüyoruz. Burada önemli olan noktalardan biri de, inşai yatırımın yanı sıra, pek çok yeni özelliği barındıran The Land of Legends'ta teknolojiye, şovlara, sahne ve görsel sanat tasarımına yaptığımız yatırımlardır. Ülkemizin dününe ne kadar güvendiysek, geleceğine daha da fazla güveniyoruz. Çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz ve bundan sonraki süreçte de yepyeni konseptlerle ülke turizmine değer katmaya devam edeceğiz." 


ÇOCUKLARA ÖZEL TASARLANMIŞ İLK OTEL 

Otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkından çok daha fazlasını içine alan projede yer alan Kingdom Otel, Türkiye'nin çocuklara özel tasarlanmış ilk oteli olacak. 401 oda 1100 yatağın bulunduğu otelde odalar, The Land of Legends Theme Park'taki deneyimler için ilham kaynağı olan masalları yansıtmak üzere özel olarak tasarlandı. Tüm misafir odaları ve süitlerde farklı konseptlerin yanı sıra, Play Station'lar ve çift ekranlı LED TV'ler gibi modern hayatın kolaylıkları ve eğlence imkanları da yer aldı.


The Land of Legends Theme Park'ta beyaz kumsallar ve rüzgarda sallanan palmiye ağaçlarıyla yaratılan özel tropik bir ada yer alıyor. Çılgın nehir, su kaydırakları ve temalı havuzlar suya dalmak için mükemmel bir ortam sunarken, adrenalin düşkünleri için sörf havuzu, dalga havuzları ve Typhoon Coaster sonu gelmeyen maceralar sunuyor. Suda rayların üzerinde başlayan yolculuk 43 metre yüksekliğe ulaşıyor ve saatte 86 kilometre hızla 525 metre kadar virajlı kıvrımlarla devam ediyor.


Sözcü



Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



RİXOS Otelleri 'nin yeni nesil eğlence destinasyonlarmm ilk halkası The Land of Legends Theme Park'ın otel ve su parkının olduğu bölümler gazetecilere gezdirildi. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, "Otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkından çok daha fazlasını içinde barındıran The Land of Legends Theme Park'ın tüm etapları tamamladığında 4 milyar liralık bir yatırım olacak" dedi. 


ETKİLEYİCİ MİMARİ 


Bir tatilin her yönünün harmanlandığı konsept olarak hayata geçirilen The Land of Legends Theme Park, etkileyici bir mimariye sahip. Türkiye turizmine katma değeri yüksek bir proje kazandırdıklarını söyleyen Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, "The Land of Legends Theme Park, hayata geçireceğimiz yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası. Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz" dedi. 


TURİZMDE YARINA GÜVENİYORUM 


Sezonun şuan çok kötü gittiğini belirten Tamince, "Turizme, dün nasıl güveniyorsam, bugün ve yarın için de aynı şekilde güveniyorum. Bu yüzden yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Bazı sezonlarda elbette sıkıntı yaşayabiliyoruz. İçinde bulunduğumuz yıl da biraz sıkıntılı bir yıl. Turizmde inişler ve çıkışlar elbette olacaktır, önemli olan bizlerin nasıl katkılarda bulunabildiğidir" diye konuştu. 


TURİZM BÜYÜK İVMELERLE BÜYÜDÜ 


Son 15 yıldır turizm sektörünün büyük ivmelerle büyüdüğünü belirten Fettah Tamince, "Geçmişte Belek bölgesi, 2-3 tesis ile var olamaya çalışırken, bugün dünyanın en önemli tesisleri bu bölgede yer alıyor. Geçtiğimiz yıl G20 zirvesi Belek'te gerçekleşti. Belek bölgesi dünyanın zirvesini ağırladı. Ve bu zirvede konuşulan çok önemli bir detay vardı. 'Bundan sonraki G20 zirvelerine ev sahipliği yapacak ülke, Antalya gibi olabilecek mi?' Antalya'da çok önemli tesisler bulunuyor. Bu tesisler, geçtiğimiz yıllarda nasıl ki, çift haneli turistleri ağırladıysa, yine ağırlamaya devam edecek. Rixos olarak, yaklaşık 1 milyondan fazla kişiyi ağırlıyoruz, bu yüzden yine yatırımımız, çok amaçlı bir yatırım" dedi. 


DÜNYANIN SAYILI TESİSLERİNDEN BİRİSİ 


The Land of Legends Theme Park için, "2-3 yıl içerisinde dünyanın sayılı tesislerinden birisi olacak" diye konuşan Tamince, "Çok iddialı olacağım belki ama, dünya pazarında çok güçlü 2 yatırımcı ortağımızla birlikte, bu tesisi gözde bir yer haline getireceğiz. 2017-2018 gibi diğer etabımızı da bitirmeyi hedefliyoruz. Çok dinamik bir park yapıyoruz. İçerisinde teknolojiden kullanılan ürünlere kadar, hepsi son sistem. Kendimize söz verdik. Sadece yapmak için değil, burada en doğrusunu ve en iyisini yapmak için çalışıyoruz. 1 Temmuz'da açılacak olan tesisimiz için 1 milyar 500 milyon bütçe kullanıldı. Diğer etabımızla birlikte bittiğinde bu rakam 4 milyar TL'yi bulacak" dedi. 


DÜNYAYA AÇILAN PENCERE 


Projeyi 30 ayda bitirdiklerini belirten Fettah Tamince, "Yeni tesisimizin içerisinde, 15 milyon ziyaretçi hedeflediğimiz dünya markalarının yer alacağı bir AVM bulunmakta. Turizmdeki yaşanan tüm olumsuzlara rağmen ben bu yatırımdan asla pişman değilim. The Land Of Legends, Antalya'dan dünyaya açılan bir merkez olacak" diye konuştu.


Ersin AYDIN / Özde BOLAT / Efe AKTUĞ -Hürses

Bu haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Antalya Belek'te kurulan ve “Türkiye'nin Disneylandı” olacağı belirtilen “The Land of Legends” isimli tema parkı tamamlanmak üzere. Rixos Hotels'in 2013'te yapımına başladığı ‘The Land of Legends' isimli yeni tema parkının, ABD'nin Orlando kentindeki dünyaca ünlü Disneyland'a rakip olması bekleniyor. 1 Temmuz itibarıyla kapılarını ziyaretçilere açacak olan tema parkının özellikle çocukların ilgisini çekmesi hedefleniyor.



YENİ NESİL EĞLENCE MERKEZİ


Türk turizmine katma değeri yüksek ve farklı bir proje kazandırdıklarını belirten Rixos Hotels Başkanı Fettah Tamince, The Land of Legends Theme Park'ın, hayata geçirecekleri yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası olduğunu söyledi. Tamince, “Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz. Antalya'nın zengin ürün çeşitliliğine yeni renk getirecek olan bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı kapsayan bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyar insanın eğlence ve tatil kararlarını verirken ilk tercihleri arasında yer almak. Çevre ülkelerdeki ziyaretçilerin önemli bir bölümünü Orlando'daki ünlü eğlence merkezine gitmek yerine Antalya'ya çekebileceğimize inanıyorum” dedi.


YILDA 15 MİLYON ZİYARETÇİ


İlk etabını temmuzda açacakları yatırımlarının maliyetinin 1.5 milyar lirayı bulduğunu belirten Fettah Tamince, projenin tüm etaplarının 2018'de tamamlandığında 4 milyar liralık bir yatırımın ortaya çıkacağını kaydetti.

Önemli olan noktalardan birinin de inşaat yatırımının yanı sıra pek çok yeni özelliği barındıran The Land of Legends'ta teknolojiye, şovlara, sahne ve görsel sanat tasarımına yaptıkları yatırımlar olduğunu belirten Tamince, “Ülkemizin dününe ne kadar güvendiysek, geleceğine daha da fazla güveniyoruz. Çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz ve bundan sonraki süreçte de yepyeni konseptlerle ülke turizmine değer katmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Tamince, 800 bin metrekare alan üzerine kurdukları parka yılda 15 milyon ziyaretçi beklediklerini dile getirdi.


4 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI


FETTAH Tamince, tamamlandığında parkın yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlayacağını anlattı. Bu yatırımla uzun süredir hayalini kurduğu bir projenin de gerçekleştiğini belirten Tamince'ye bugün özellikle turizm sektörünün içinde bulunduğu zor koşulları hatırlatarak, “Turizmde olumsuzlukların yaşandığı bir dönemde bu denli büyük bir yatırımı neden yaptınız” şeklindeki sorumuza şu karşılığı verdi:

“Yatırımın yarısına yakınını öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Biz 2-3 yıllık perspektiflere göre yatırım yapmıyoruz, yaptığımız yatırımın süresi zaten 5-6 yıllık. Bu yatırımın doğru olduğunu ve Türkiye'nin doğru ülke olduğunu düşündüğümüz için yaptık. Belek bölgesinde 35 milyar doların üzerinde turizm yatırımı var.”


EMAAR GRUBU ALIŞVERİŞİ DRAGONE ŞOVLARI ÜSTLENDİ


Yapımına 2013 yılında başlanan ‘The Land of Legends' tema parkında, Rixos Hotels, Emaar Gayrimenkul PJSC ile stratejik ortaklık yapıyor. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Hint Yarımadası, Güney Asya, ABD ve Avrupa gibi dünyanın önemli pazarlarında birçok global ölçekli projeye imza atan Emaar, alışveriş merkezleri ve perakende satış mağazaları sektöründeki deneyimi ile alışveriş ünitelerinin yönetimi konusunda projeye yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor. Tema parkta eğlence işi ise Dragone Productions'a bırakıldı. Parkın eğlence dünyasının dahisi olarak adlandırılan Franco Dragone'nin yaratıcılığıyla yepyeni bir eğlence konseptinin oluşturulmasına öncülük yapması planlanıyor.


Sözcü 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Antalya’nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek’te 1 Temmuz’da kapılarını açacak olan proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturulması hedefleniyor. 


“Öyle bir şey yapalım ki insanlar ülkelerinden, binlerce kilometre öteden bir de bunun için gelsinler istedik. Bu ülkenin denizine, doğasına, tarihine gelen çok ziyaretçimiz var, ama bu yeni geliştirdiğimiz ürün yeni bir değer, fark olabilir mi? Bunun arayışı içinde olduk” diye konuşan Rixos’un Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Antalya için de ne kadar lüks olursa olsun yenilik değildi. Antalya’da eğlence, gece şovları, uluslararası markaların olduğu alışveriş, su dünyası, çocuk kraliyeti bütün bunları bir araya getirebileceğimiz merkez oluşturalım istedik” diye konuştu. Projenin statik yapıda değil 2019’a kadar devam eden bir inşa sürecini yaşayacağını belirten Tamince, projenin açılan haliyle 1 milyar 500 bin TL’lik yatırım olduğunu ve tamamlandığında yatırım bütçesinin 4 milyar TL’yi bulacağını belirtti. 

Çocuk Krallığı kuruldu

The Land of Legends misafirlerini, Türkiye’nin çocuklara özel tasarlanmış ilk oteli, Kingdom’ın masal dünyası karşılıyor. 401 oda ve 1100 yatak kapasiteli Kingndom ’otel’ olarak isimlendirilmedi. 17 bin metrekare alan üzerine kurulu Kingdom, çocuklar için adeta bir krallık olarak düzenlendi. Kapı zillerinden abajurlarına kadar Kingdom’da odalar, The Land of Legends’in ilham kaynağı masalları yansıtmak üzere özel olarak tasarlandı. Tüm misafir odaları ve süitlerde farklı konseptlerin yanı sıra, Play Station’lar ve çift ekranlı LED TV’ler gibi modern hayatın kolaylıkları ve eğlence imkanları da bulunuyor. 


Bir deniz efsanesi

Konuklarına sınırsız eğlence, şov ve dünyanın en seçkin markalarından alışveriş vadeden The Land of Legends, su parkı Legend of Aqua ile adrenalinin tavan yapacağı bir eğlence sunuyor. 


İçinde 70’den fazla kaydırak, 43 metre yükseklikten saatte 86 kilometre hızla 525 metre virajlı kıvrımlarla devam eden Typhooncoaster, 5D sinema, çılgın nehir, dalga havuzu gibi farklı konseptte tasarlanmış noktalara sahip Legend of Aqua, efsanenin ilk etabını oluşturuyor. Diğer bölümleri 2019 yılına kadar tamamlanacak adrenalin dünyasında, ayakları yakmayan, yapışmayan beyaz kumsalı, rüzgarda sallanan palmiye ağaçlarıyla özel tropik bir ada dahi yer alıyor. Legend of Aqua’da Akdeniz ve okyanus balıklarının binlerce türü arasında sualtı safarisi de yapılabiliyor. Bunun için Water Front Kingdom’da dalış elbiselerini giyip sadece 4 metre derinliğe inmek yeterli olacak. 


Sualtı safarisi için Afrika penguenleri yeni yerlerine alışmaya çalışırken yakın zamanda kaplanlar da Legend of Aqua’ya gelecek. Adrenalin dünyasında tüm bunlarla birlikte yunus gösterilerinin izlenebileceği 1800 kişilik bir stadyum da yer alıyor. 


Milliyet

Bu haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Türkiye'nin en büyük yaşam ve eğlence parkı The Land of Legends Theme Park, Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'te, 1 Temmuz'da yeni misafirlerini ağırlamaya başlayacak


RİXOS Otelleri’nin yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası The Land of Legends Theme Park’ın otel ve su parkının olduğu bölümler bugün medya mensuplarına gezdirildi. Otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkından çok daha fazlasını içinde barındıran The Land of Legends Theme Park’ın tüm etapları tamamladığında 4 milyar liralık bir yatırım olacak.


Proje için Rixos Oteller Zinciri, dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Gayrimenkul PJSC ile stratejik ortaklık yaptı. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Hint Yarımadası, Güney Asya, ABD ve Avrupa gibi dünyanın önemli pazarlarında birçok global ölçekli projede imzası bulunan, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi The Dubai Mall’ın lokomotif projeleri arasında yer alan Emaar’ın, alışveriş merkezleri ve perakende satış mağazaları sektöründeki deneyimiyle alışveriş ünitelerinin yönetimi konusunda projeye yeni bir boyut kazandırması hedefleniyor.


Bir tatilin her yönünün harmanlandığı konsept olarak hayata geçirilen The Land of Legends Theme Park, etkileyici mimarisi ve ’eğlence dünyasının dahisi’ olarak bilinen Franco Dragone’nin yaratıcılığıyla yepyeni bir eğlence konseptinin öncülüğünü yapma iddiası taşıyor. 2000 yılında gösteri dünyasının yaratıcı ismi Franco Dragone tarafından Belçika’da kurulan Dragone Productions’un Las Vegas, Macau, Paris, Wuhan, Dubai ve Rusya’da gerçekleştirdiği gösteriler, 100 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Özellikle su temalı tiyatral gösteriler konusunda dünyaca ünlü Dragone Productions’ın kurucusu ve sanat yönetmeni Franco Dragone, eğlence dünyasının ihtişamını Land of Legends Theme Park’la Türkiye’ye taşıyacak.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR PROJE

Türkiye turizmine katma değeri yüksek bir proje kazandırdıklarını söyleyen Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, "The Land of Legends Theme Park, hayata geçireceğimiz yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası. Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz" dedi.


Projenin Antalya’nın zengin ürün çeşitliliğine yeni bir renk getireceğini belirten Tamince, şunları söyledi:


"Bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı kapsayan bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyar insanın eğlence ve tatil kararlarını verirken ilk tercihleri arasında yer almaktır. İlk etabını temmuzda açacağımız yatırımımızın maliyeti 1.5 milyar lirayı bulacak. Projenin tüm etaplarını tamamladığımızda 4 milyar TL’lik bir yatırım öngörüyoruz. Burada önemli olan noktalardan biri de, inşai yatırımın yanı sıra, pek çok yeni özelliği barındıran The Land of Legends’ta teknolojiye, şovlara, sahne ve görsel sanat tasarımına yaptığımız yatırımlardır. Ülkemizin dününe ne kadar güvendiysek, geleceğine daha da fazla güveniyoruz. Çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz ve bundan sonraki süreçte de yepyeni konseptlerle ülke turizmine değer katmaya devam edeceğiz."


ÇOCUKLARA ÖZEL TASARLANMIŞ İLK OTEL


Otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkından çok daha fazlasını içine alan projede yer alan Kingdom Otel, Türkiye’nin çocuklara özel tasarlanmış ilk oteli olacak. 401 oda 1100 yatağın bulunduğu otelde odalar, The Land of Legends Theme Park’taki deneyimler için ilham kaynağı olan masalları yansıtmak üzere özel olarak tasarlandı. Tüm misafir odaları ve süitlerde farklı konseptlerin yanı sıra, Play Station’lar ve çift ekranlı LED TV’ler gibi modern hayatın kolaylıkları ve eğlence imkanları da yer aldı.


The Land of Legends Theme Park’ta beyaz kumsallar ve rüzgarda sallanan palmiye ağaçlarıyla yaratılan özel tropik bir ada yer alıyor. Çılgın nehir, su kaydırakları ve temalı havuzlar suya dalmak için mükemmel bir ortam sunarken, adrenalin düşkünleri için sörf havuzu, dalga havuzları ve Typhoon Coaster sonu gelmeyen maceralar sunuyor. Suda rayların üzerinde başlayan yolculuk 43 metre yüksekliğe ulaşıyor ve saatte 86 kilometre hızla 525 metre kadar virajlı kıvrımlarla devam ediyor.


Posta




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Rixos Grubu’nun 1.5 milyar liralık yatırımla ilk etabını tamamladığı Theme Park, 1 Temmuz’da açılıyor. Patron Tamince, “Yatırım miktarımız 4 milyarı bulacak” dedi.


Rixos Grubu'nun ilk etabını 1.5 milyar liralık yatırımla Antalya Belek'te hayata geçirdiği Türkiye'nin en büyük eğlence parkı The Land of Legends Theme Park, 1 Temmuz'da misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Birinci etabı 401 odalı olan tesis, alışveriş merkezi, eğlence üniteleri ve su parkından oluşuyor. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, bir yıldır turizm sektöründe sıkıntı yaşadığını hatırlatarak, "Ülkemizin bugün ve yarınına güveniyoruz. Burada toplamda 4 milyar liralık bir yatırım öngörüyoruz. Bu Türk turizmi ve Antalya'ya güvenimizin göstergesi" dedi.


YATIRIM ORTAKLARI YABANCI

Bu projede Dubai merkezli Emaar ile ABD Las Vegas'ta önemli organizasyonlara imza atan Franco Dragone'yle ortaklık kurduklarını açıklayan Tamince, "Ortaklarımızla çok başarılı bir konsept ortaya koyarak, 2-3 yıl içinde dünyanın çok önemli merkezlerinden biri haline gelmek istiyoruz" diye konuştu. Tamince, Emaar ile farklı projeler için de bir araya geldiklerini, bunu yakında açıklayacaklarını sözlerine ekledi. Tamince, iki ortak şirketin yatırım gücünün yanı sıra hitap ettiği kesimlerden de pazar olarak yararlanmak istediklerini söyledi. Tamince Emaar'ın bir merkezine Ortadoğu'dan 82 milyon ziyaretçi geldiğini, Franco Dragone gösterilerinin de Çin ve ABD ağırlıklı olmak üzere 100 milyonun üzerinde kişiye ulaştığına dikkat çekti.




Sabah



Haber Hürriyet Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Turizm sektörünün ünlü markalarından Rixos dün yasının son halkası, yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilki The Land of Legends Theme Park, Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'te kapılarını açmak için gün sayıyor. Eğlence, alışveriş, şov. adrenalin, kısaca her tatilde istenebilecek her şeyin daha fazlasını sunan Rixos dünyasının son halkası The Land of Legends Theme Park. G 20 Liderler Zirvesi'de ev sahipliği yapan, dünyanın sayılı golf sahalarına sahip Antalya'nın en önemli turizm bölgesi Belek'te l Temmuz'da misafirleri için kapılarını açıyor. 


GÜÇLÜ BİR MARKA


Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkam Fettah Tamince. Antalya'ya 5 saatlik uçuş mesafesinde 3 milyar insanın yaşadığını belirterek. "Bu 3 milyar insan bir tercihle karşı karşıya kalmalı, 'Orlando'ya mı uçmalıyım, The Land of Legends'a mı gitmeliyim?' The Land of Legends'i bu kadar güçlü bir marka olarak konumlandırmak istiyoruz. The Land of Legends Theme Park ilerleyen zamanda hayata geçireceğimiz yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası. Bu proje ile sadece bir otel temalı park. alışveriş üniteleri. su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz" dedi. 


FARKLILIK ARAYIŞI 


The Land of Legends'ın turizmde bir farklılık ararken 'Böyle bir merkez yapılabilir mi?" sorusu etrafında gelişip şekillendiğini aktaran Tamince. "Öyle bir şey yapalım ki insanlar ülkelerinden, binlerce kilometre öteden bir de bunun için gelsinler istedik. Bu ülkenin denizine, doğasına, tarihine gelen çok ziyaretçimiz var, ama bu yeni geliştirdiğimiz urun yeni bir değer, fark olabilir mi? Bunun arayışı içinde olduk" diye konuştu. Rixos Grup'un Antalya'da 7 otele sahip olduğunu, bu noktada 8'incisini yapmanın kendileri için bir heyecan olmadığını belirten Fettah Tamince, "Antalya için de ne kadar lüks olursa olsun yenilik değildi. Antalya'da eğlence, gece şovları, uluslararası markaların olduğu alışveriş, su dünyası, çocuk kraliyeti bütün bunları bir araya gelebileceğimiz merkez oluşturalım istedik" dedi.

 

FRANCODRAGONE İLE ORTAKLIK 


Kopyalayarak değil özgün bir proje gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Tamince, bunu yaparken yatırımların kimlerle yapılacağı konusuna çok önem verdiklerini söyledi. Tamince. tam da bu noktada dünyada iki firmanın on plana çıktığını aktardı. Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi The Dubai Mall'ın lokomotif projeleri arasında yer alan ve bir merkezine sadece 82 milyon ziyaretçi getirebilen Emaar ve yaptığı şovlarla 100 milyonun üzerinde kişiye ulaşan Franco Dragone'yle ortaklık kurduklarını belirten Tamince, "Ortaklarımızla beraber çok başarılı bir konsept ortaya koyarak. 2- 3 yıl içinde dünyanın çok önemli merkezlerinden biri haline gelmek istiyoruz. Antalya'ya 5 saatlik uçuş mesafesi içinde 3 milyar insan yaşadığını belirten Tamince, "Bu 3 milyar insan bir tercihle karşı karşıya kalmalı, 'Orlando'ya mı uçmalıyım. The Land of Legends'a mı gitmeliyim?" The Latid of Legends'i bu kadar güçlü bir marka olarak, bu kadar güçlü bir merkez olarak konumlandırmak istiyoruz." diye konuştu. 

 

4 MİLYARLIK DEV YATIRIM 


The Land of Legends'in l Temmuz itibariyle hizmete açılacağını, ancak projenin statik yapıda değil 2019'a kadar devam eden bir inşa sürecini yaşayacağım belirten Tamince. bunun aynı zamanda parkı her yıl ziyaret edilebilir kılacağım söyledi. Tamince, projenin açılan haliyle 1 milyar 500 bin TL'lik yatırım olduğunu ve tamamlandığında yatırım bütçesinin 4 milyar TL'yi bula cağını belirtti.



Hürriyet Akdeniz 

Bu haber  Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Türkiye’nin en büyük yaşam ve eğlence parklarından olan The Land of Legends Theme Park, 1.5 milyarlık yatırımla Belek’te hizmete giriyor. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Burası benim 15 yıldır hayalimdi, biz buraya otel değil, kingdom yani ‘krallık’ diyoruz” dedi.


Türk turizmi açısından büyük öneme sahip olan ve Temmuz ayı itibariyle hizmete açılacak olan The Land of Legends Theme Park, Türkiye’nin en büyük yaşam ve eğlence merkezi olmaya hazırlanıyor. Dubaili gayrimenkul geliştirme şirketi Emaar Gayrimenkul PJSC ile statejik ortaklık yapılan projede ayrıca eğlence sektörünün önde gelen isimlerinden Franco Dragone ile işbirliği sağlandı. Turizm sektöründe yaşanan krizin ortasında bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Tamince, “Son 3 ayda sektörde ciddi bir düşüş yaşanıyor. Biz böyle bir kriz döneminde The Land of Legends’a ilk etapta 1.5 milyar lira yatırım yaptık.


4 MİLYARLIK YATIRIM

Bu yatırımın yarısı öz sermaye ile yapıldı. 2018’de projenin tüm etapları tamamlandığında yatırım miktarı 4 milyar lirayı bulacak. Çünkü biz bu ülkenin dününe ne kadar güveniyorsak yarınına da o kadar güveniyoruz” dedi. Son 15 yılda Antalya’nın Belek beldesinde turizm adına büyük bir ivme kazanıldığını söyleyen Tamince, “Belek’te 15 yıl önce yalnızca 2-3 tesis vardı. Şimdiyse önemli bir destinasyon haline geldi. G-20 Zirvesi bu değişime en büyük örnek oldu” dedi.


Fettah Tamince, bu projenin 15 yıldır hayalini kurduğunu söyleyerek, “Hayalini uzun zamandır kuruyorum ancak 30 ayda projeyi tamamladık. Buna benzer bir proje yurtdışında 40 yılda tamamlanmıştı” dedi. Çocuk konseptinin odalar ve oteldeki her köşede hissedildiği proje için Tamince, “Biz buraya otel değil, ‘kingdom’ yani ‘krallık’ diyoruz. Buna herkesin alışması gerek, burası bir otelin çok ötesinde” ifadelerini kullandı.


RUSYA’YLA İLİŞKİLER DÜZELMELİ

Türkiye turizmine katma değeri yüksek bir proje kazandırdıklarını söyleyen Tamince, “The Land of Legends Theme Park, hayata geçireceğimiz yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası. Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz” dedi. Turizmde yaşanan krizi tetikleyen Rusya ile ilişkilerimize de değinen Tamince, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın Rusya’ya gönderdiği mektuplar önemli bir adımdı. İki ülkenin de birbirine ihtiyacı var. Bu sorunların giderilmesi gerekli. Biz de bu krizin aşılması için elimizden ne gelirse yapacağız” diye konuştu.


 Karar 



Haber Capital Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Yaşam ve eğlence parkı The Land of Legends Theme Park projesi, 1 Temmuz itibariyle Antalya Belek'te faaliyete geçiyor. Emaar Gayrimenkul PJSC ve Rixos Grubu'nun işbirliğiyle hayata geçen proje hakkında açıklama yapan Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, "İlk etabını temmuzda açacağımız projenin maliyeti 1,5 milyar TL'yi bulacak. Projenin tüm etaplarını tamamladığımızda 4 milyar TL'lik bir yatırım öngörüyoruz" dedi.


Capital


Geri Dön