19 / 05 / 2024

Antalya'da arıtmaya 50 milyon TL ayrıldı!

Antalya'da arıtmaya 50 milyon TL ayrıldı!

Antalya, Yeni Büyükşehir Yasası sayesinde dev bir yatırıma daha kavuşuyor. İlçe belediyelerinin imkanlarıyla artık çözülemez hale gelen arıtma sorunu Büyükşehir Belediyesi'nin 50 milyon liralık yatırımı ile çözülüyor.




Yeni Büyükşehir Yasası'nın en güzel örnekleri Antalya'da sergileniyor. Antalya, yasa sayesinde dev bir yatırıma daha kavuşuyor. İlçe belediyelerinin imkanlarıyla artık çözülemez hale gelen arıtma sorunu Büyükşehir Belediyesi'nin 50 milyon liralık yatırımı ile çözülüyor. Sahilde bulunan Manavgat, Alanya, Kemer ve Serik gibi ilçelerdeki arıtma tesisleri, kapasitelerinin dolması nedeni ile hizmet veremez hala gelmişti. Yeni yasa sayesinde buralarda hizmet verebilme imkanına kavuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT, arıtma sorunu için devreye girerek.


MAVİ BAYRAK ARTACAK 

Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda arıtma sorununu çözecek yatırım Antalya'ya kavuşturuldu. Yatırım ile arıtma sorunu kökünden çözülecek. Arıtma sorunlarının tarihe gömülmesinin ardından Antalya sahillerinde Mavi Bayrak sayısı da artacak. 


Kazandırılan yatırım için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e teşekkür eden Başkan Türel yatırımın en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi. 

Türel "5 senede biriken sorunların, 5 ayda çözülmesini kimse beklemesin. Alt yapıda, kanalizasyon, yol ve arıtmada, önümüzdeki mart ayından itibaren en ufuk bir sorun dahi olmayacak" dedi. 


Sabah Akdeniz




Geri Dön