01 / 05 / 2024

Antalya'da müteahhidin öldürülmesi davası!

Antalya'da müteahhidin öldürülmesi davası!

Antalya'da Fatih Mehmet Şirazi'yi evinin otoparkında silahla öldüren sanık Talat Örgü, "tasarlayarak öldürme" suçundan hakim karşısına çıkarıldı. Dava, sanığın tutukluluğunun devamına karar verilerek başka bir tarih ertelendi...



Muratpaşa ilçesi Çağlayan Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı'nda, 5 Ağustos'ta müteahhit Fatih Mehmet Şirazi (51) yaşadığı apartmanın otoparkındaki aracının içerisinde Talat Örgü,  tarafından silahla ateş edilerek öldürülmüştü. Olaydan sonra tutuklanan Talat Örgü, tutuklanmıştı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Talat Örgü, müştekiler ve taraf avukatları katılım sağladı. 

Talat Örgü mahkemede söz verildiği zaman, müteahhit Fatih Mehmet Şirazi ile 30 yıl önce birlikte inşaat işleri yürüttüklerini, o süreçten bu yana alacaklı olduklarını söyledi. 

Şirazi'den hem icra yolu hem de araya bazı kişileri koymasına rağmen parasını alamadığını iddia eden Örgü, Şirazi'nin telefonlarına yanıt vermediğini, sürekli kendisini oyaladığını öne sürdü. 

Evinin karşısında bir inşaat işi alan Fatih Mehmet Şirazi'yi görünce alacaklarıyla ilgili konuşmak için yanına gittiğini söyleyen Örgü, "Fatih'i gördüm, yanına gittim, amacım onunla konuşmaktı. Arabasına bindim ve konuşmaya başladık. Paramı istedim ama o bana hakaretler etmeye başladı. Sonrasını hatırlamıyorum, nasıl ateş ettiğimi, bilmeden gelişi güzel ateş ettim." dedi. 

2 el ateş ederek kaçtığını anlatan Örgü, kullandığı silahın ruhsatı olmadığı için çöp konteynerine attığını belirtti. 
Talat Örgü, kimseyi öldürme niyeti olmadığını, kendisini korumak için ateş ettiğini de söyledi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı başka bir tarihe erteledi.


Geri Dön