29 / 04 / 2024

Antalya'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Antalya'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Antalya Kaş'ta kaçak olduğu belirlenen yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri, uydu üzerinden ve sahada bazı incelemeler gerçekleştirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan değerlendirmeler sonucunda gerçeğe aykırı beyanda bulunulan kaçak olan yapılar belirlendi, bunların Yapı Kayıt Belgesi de iptal edildi. Usulsüz, yanlış beyanda bulunulan ve belirlenen tarihten sonra inşa edildiği anlaşılan binaların belgeleri iptal edildi.  

Tespitlerden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Antalya Valiliğinden, yıkım için Antalya'daki belediyelere yazı gönderildi. Bu kapsamda Kaş'ta başlatılan yıkım çalışmalarına, Bezirgan Mahallesi Kördere mevkisinde devam edildi. 

- Kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyecek

Kaş Belediyesi İmar Müdürlüğünden yıkımlarla ilgili olarak yapılan açıklamada, ilçenin çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği önemli bir turizm merkezi olduğu belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından gelen yazılar doğrultusunda kaçak yapı ve izinsiz uygulamaların yıkılmasının sağlandığı bildirilen açıklamada, "Bu yazılara istinaden geçtiğimiz günlerde Patara Yalı mevkisinde ve son olarak da Bezirgan Kördere mevkisinde kaçak yapılan yapıların yıkımına başlanılmış olup, bundan sonra da yıkımlar devam edecektir. İlçemizde kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmeyecektir." ifadeleri yer aldı.

 

Turizm merkezlerinde 'kaçak yapıya' geçit verilmiyor!


Geri Dön