05 / 05 / 2024

Antrium Residence'da yaşamak!

Antrium Residence'da yaşamak!

Bu kez Ant Yapı’nın imzasını taşıyan Ümraniye Antrium Residence'da bir eve konuk olduk. Ev sahibi Murat Bekiroğlu bize Pendik'teki ofisi Trio Deniz’i de de açtı, teknelerini gösterdi...





Bu kez Ant Yapı’nın imzasını taşıyan Ümraniye Antrium Residence'da bir eve konuk olduk. Ev sahibi Murat Bekiroğlu bize Pendik'teki ofisi Trio Deniz’i de de açtı, teknelerini gösterdi. Söyleşimizin konusu, denizle iç içe geçen bu aktif yaşam içinde Antrium’un Bekiroğlu ailesine sağladığı huzur, mutluluk ve kolaylıklar oldu.



Öz yaşamöykünüzü bizimle kısaca paylaşabilir misiniz? Ailenizi bize kısaca tanıtabilir misiniz?

1972 Ordu doğumluyum. Lise öğrenimine kadar Ordu’da bulundum. Daha sonra üniversite eğitimimi tamamlayarak, Londra’da uluslararası işletmecilik okudum. Onun akabinde Türkiye’ye döner dönmez halihazırda yürütmekte olduğum mesleğimle ilgili çalışmalara başladım. Ailemle ilgili söyleyeceklerim de şöyle: 10 yıldır evliyim. Altı yaşında Selin isminde bir kızım ve dört yaşında Nehir ve Demir isimlerinde, bir kız bir erkek toplam üç çocuğum var.


Mesleğiniz ve tekneleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

17 yıldır teknecilik sektöründe yer alıyorum ve endüstri derneği DENTUR’un yönetim kurulu üyesi olarak sektör adına çalışmalarımızı yürütmekteyim. Trio Deniz, “Türkiye’deki tüm teknecilere en üst kalitede ürün ve hizmetler sunma" vizyonuyla 2005 yılında kuruldu ve kısa sürede Türkiye’nin en büyük üç tekne distribütöründen birisi haline geldi. Halihazırda Sanlorenzo, Sessa Marine, Sealine, Hanse ve Moody ve Greenline markalarının Türkiye distribütörlüğünü yürüten firmamız Pendik Marina’daki yönetim-servis merkezi, Bodrum Marina’daki ofisi servis noktası ve 25 kişilik takımıyla tüm teknecilere hizmet vermekte.


Firmamız bu yıl Hanse’den iki ödül birden aldı. İlki, Yılın Distribütörü ödülü, İkincisi ise 55” feet üzeri büyük tekne satışında Yılın Distribütörü ödülü.


Antrium’a ne zaman yerleştiniz?

Antrium’a 2007 yılı Eylül ayında yerleştim.

Antrium’da konut edinmenizde etkili olan motivasyonlardan söz edebilir misiniz?

Bu motivasyonlardan bir tanesi Antrium’un sahipleriyle iyi ilişkiler içinde olmamdı. İkincisi benim büyüğüm ve saygı duyduğum Antrium sahiplerinin de çok yakın dostları olan Can Polat Kımçak Beyefendi ile tanışmam ve onun vesilesiyle Antrium’daki evi almam oldu. Bu şekilde burada onların desteği ile ev sahibi oldum. 2006 yılında imkânlarımız bu denli elverişli değilken, yatırımlarımızı Antrium’dan şehir merkezine ne kadar sürede ulaşıyorsunuz? Üçüncü köprü, metro gibi yeni ulaşım olanaklarıyla buradaki yaşam sizin için daha da kolaylaşacak mı?

Antrium’dan şehir merkezine araçla 20-30 dakikada ulaşıyorum. Eşim ve kendimin aracı olduğundan dolayı bir sorun olmuyor. Bağlantı yolarının yanında olması bizim için büyük bir kolaylık. Trafik durumunu kontrol ederek durma göre birinci veya ikinci köprüyü kullanarak Avrupa yakasına geçiyoruz. Keza iş yerim Pendik’te olduğu için TEM otoyolunu, E5 yolunu ya da sahilyolunu kullanarak çok rahat bir şekilde ulaşabiliyorum.


Antrium’da sizin ve ailenizin gündelik yaşamı nasıl geçiyor, çeşitli büyük mağazalara, spor tesislerine yakınsınız, buradaki kolaylıklardan yeterince yararlanabiliyor musunuz?


Aslında Antrium’un nimetlerinden ben değil ailem faydalanıyor, çünkü ben iş yoğunluğundan dolayı maalesef Antrium’u bir otel gibi kullanıyorum. Ama ailem özellikle çocuklarım Antrium’un merkezi konumundan, tesislerinden, kolaylıklarından yararlanıyorlar. O büyük bahçesinde vakit geçiriyorlar, çocuk alanlarında site arkadaşlarıyla oynuyorlar, marketinden alışveriş yapıyorlar, restoranında oturup yemek yiyorlar, havuzuna giriyorlar ve spor tesisinden faydalanıyorlar. Zaten üç çoğumun üçü de Antrium’un içinde bulunan Bilfen Anaokulu’nda eğitimlerine devam ediyorlar. Keza eşim Antrium’daki spor tesisindeki hocaların nezaretinde çeşitli dersler alıyor, site içiresindeki arkadaşlarıyla beraber sitenin içindeki bulunan restoranlarda zaman geçiriyor, bahçemizde bulunan yürüyüş parkurunda zaman zaman arkadaşlarıyla yürüyüş yapıyor. Çocuklarım oyun sahalarında ve basketbol sahalarında bakıcılarıyla birlikte vakit geçiriyorlar. Ben de vakit buldukça Antrium’un kapalı havuzunu kullanmaya çalışıyorum. Havuzun hijyenik olması, yaz-kış belirli ısıda olması oraya gitmemin en büyük etkenlerden birisi.


Evinizin teknik donanımı ve altyapısından memnun musunuz?

Evimiz 4+1, Ant Yapı’nın sunduğu standart evlerden bir tanesi. Biz bu evin üzerine başka özel bir şeyler yaptırmadık. Sadece eşim duvar kâğıdı yaptırdı ve birkaç aksesuar aldı ama önümüzdeki haftalardan itibaren ciddi bir restorasyon çalışması başlayacak, mimari projesi bitmek üzere. Artık çocuklar büyüdü; yatak odaları yenilenecek. Salon ve mutfak komple değişecek. Bir hummalı çalışma bizi bekliyor ama genel olarak Ant Yapı’nın müşterilere verdiği hizmetten ve yaptıkları işin kalitesinden fazlasıyla memnunuz. Sorunlar her yerde oluyor ama bir sorun olduğunda sorunun arkasında duruyorlar. Bu da bizim için yeterli bir güven unsuru.


Antrium bünyesi içindeki sosyal ve sportif etkinliklerine katılıyor musunuz? Bunlar hakkında başka önerileriniz ve beklentileriniz var mı?


Antrium bünyesi içindeki sosyal ve sportif etkinliklerine vakit bulduğum sürece katılmaya çalışıyorum. Özellikle spor salonu ve yüzme havuzunu imkânlarım çerçevesinde kullanmaya

çalışıyorum ama daha çok ailem kullanıyor. Önerim şu olabilir; spor salonundaki spor aletleri güncelliğini yitirmiş durumda. Bunlar değiştirilebilir ve daha teknolojik aletler konulabilir. Böylelikle daha fazla kişinin buralara gelmesi teşvik edilebilir diye düşünüyorum.




EQ İnsan ve Yaşam Dergisi- Ant Yapı


Geri Dön