11 / 05 / 2024

Apartmanların üst katlarında oturanlara son dakika uyarısı: Kavurucu sıcaklara dikkat! 

Apartmanların üst katlarında oturanlara son dakika uyarısı: Kavurucu sıcaklara dikkat! 

Sıcak hava dalgaları sebebiyle apartmanların üst katlarında oturanlara uyarıda bulunan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, üst katlarda yaşayan yaşlı, çocuk, obez ve yatalak kişilerin korunması gerektiğine dikkat çekti. 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sıcak hava dalgalarına karşı alınması gereken tedbirleri açıklayarak, "Sıcak hava dalgaları doğanın bir kanunudur. Buna göre yaşamımızı düzenlemememiz, buna göre tedbir almamamız, milleti buna göre eğitmememiz gerekir" ifadelerini kullandı. 

Sıcak hava dalgalarının bazen çok şiddetli bazen zayıf olabildiğini belirten Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, açıklamasında "Bazen kentleşme, kentlerde bu hava koridorlarının kapatılması, deniz kıyısına yapılan böyle set gibi binalar. Bir de bunun üzerine kent ısı adası 9 derece eklersin. İklim değişikliğinden 1 derece ekleyin" diye konuştu. 

Hepsi üste geldiği zaman, özellikle apartmanların üst katlarında, yaşlı, çocuklar, obezler, kronik hastalığı olanlarda ölümcül olduğunun altını çizen Kadıoğlu, "Vatandaş olarak dikkat etmemiz lazım" dedi.

Apartmanların üst katlarında oturanlara son dakika uyarısı: Kavurucu sıcaklara dikkat! 

Açıklamasında "Havanın sıcak olduğu bir zaman bunun üzerine sıcak hava dalgası geliyor.

-Bunun üzerine küresel ısınmadan dolayı 1-2 derecelik sıcaklık geliyor. Burada en önemli şey nerede ve nasıl yaşadığın" bilgilerine yer veren Mikdat Kadıoğlu, kentlerde beton yüzeylerin güneşi yutması sebebiyle  9-10 derece kırsala göre daha sıcak olduğuna vurgu yaptı. 

Kadıoğlu, "Belediyelerin asfalt yolların bir kısmını, meydanları beyaza boyaması gerekiyor. Artık İstanbul gibi kentlerimizde, Bodrum gibi açık renkle binaların boyanması gerekiyor" tavsiyesini verdi ve yeşil çatılara ağırlık verilmesi gerektiğini, asfaltlar ile binaların beyaza boyanmasının önemli şeyler olduğunu söyledi. 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine son dakika seyyanen zam müjdesi! Hemen kulislerden sızan bu yeni tarihe bakın!

2012'den bu yana Merkezi borsalardan yaklaşık 11 milyar dolar çalındı!

Ekonomistler enflasyonda çift haneli aylık artış bekliyor: Son 100 yılın en yüksek aylık Temmuz enflasyonu geliyor!


Geri Dön