03 / 05 / 2024

2012'den bu yana Merkezi borsalardan yaklaşık 11 milyar dolar çalındı!

2012'den bu yana Merkezi borsalardan yaklaşık 11 milyar dolar çalındı!

Blokzinciri güvenliği şirketi SlowMist tarafından sürdürülen bir araştırma, merkezi kripto para borsalarının 2012 yılından bu yana siber suçlulara 11 milyar dolar çaldırdığını bildirdi.



2008 yılından bu yana ekonomi, finans ve iş dünyası gündeminden düşmeyen kripto para birimleri, geride kalan yıllarda kötüye kullanımlar ve saldırılar da deneyimledi. Bu kapsamda Blokzinciri güvenliği şirketi SlowMist tarafından sürdürülen bir araştırma, merkezi kripto para borsalarının 2012 yılından bu yana siber suçlulara 11 milyar dolar çaldırdığını ortaya koydu. 

2012 den bu yana Merkezi borsalardan yaklaşık 11 milyar dolar çalındı!

Söz konusu raporda yer alan verilere göre, 2012 ila 2023 yılları arasında yapılan hırsızlık işlemleri konu edildi. Böylece kripto endüstrisinin 2012 yılından bu yana çalıntı nedeniyle yaşadığı toplam kaybın, 30 milyar dolar olduğu kaydedildi. 

Açıklanan 118 saldırının sebep olduğu kayıpların en büyükleri ise 2021 yılında meydana gelen ve yaklaşık 5 milyar doların çalındığı iki saldırı gerçekleşti. Öte yandan toplam kaybın yüzde 30’u merkezi borsalar sebebiyle yaşandı. 

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön