18 / 05 / 2024

2012'den bu yana Merkezi borsalardan yaklaşık 11 milyar dolar çalındı!

2012'den bu yana Merkezi borsalardan yaklaşık 11 milyar dolar çalındı!

Blokzinciri güvenliği şirketi SlowMist tarafından sürdürülen bir araştırma, merkezi kripto para borsalarının 2012 yılından bu yana siber suçlulara 11 milyar dolar çaldırdığını bildirdi.



Kripto para birimleri, 2008 yılında Bitcoin'le başlayan yolculuğunda yatırım araçlarını demokratikleşerek herkesin finansal geleceği için tasarruf etmesine olanak sağladı. Küçük yatırımcıların da tasarruflarını değerlendirebileceği araçlar sağlayan ve seneler içinde çok hızlı büyüyen kripto ekosisteminde, güvenliği ve etik ilkeleri garanti eden merkezi borsalar dahi hem güvenlik açıkları hem de kötüye kullanımlar nedeniyle önemli kayıplara neden oldu. 

Dünyanın merkeziyetsiz geleceğe geçişine odaklanan küresel ağ UNIDEF ise bu konuda harekete geçerek bir girişim başlattı.  

"ETİK BİR KRİPTO ENDÜSTRİSİNİ SAVUNUYORUZ"

Konu ile ilgili değerlendirmelerini yayımlayan UNİDEF Küresel CEO’su Azim Ghader, Dünyanın, herkesin finansal durumları, kimlikleri ve verileriyle ilgili tam kontrol sahibi olduğu merkezi olmayan bir geleceğe geçişini hızlandırmak misyonuyla çalışarak etik bir kripto endüstrisini savunduklarını belirtti. Ghader, etik olmayan ve kullanıcıyı önemsemeyen kripto şirketlerinden etkilenenlere destek olmayı da bir sorumluluk olarak üstlendiklerini kaydetti.

2012 den bu yana Merkezi borsalardan yaklaşık 11 milyar dolar çalındı!

Sadece siber saldırıların değil, kötüye kullanımın da kripto kayıplarının önemli bir kısmını oluşturduğunun altını çizen Azim Ghader, resmi görünümü olan, ticari bir varlık gibi görünen kripto para borsaları yatırımcılarına açıklama yapmaksızın işlemleri durdurabildiklerini hatırlaark "Kripto varlıkların gerçek karşılıkları üzerindeki denetimsizlik, milyonlarca yatırımcının servetlerini önemli ölçüde yitirmesine sebep olabiliyor" dedi.  

GEÇTİĞİMİZ YILA İFLAS DALGASI DAMGA VURMUŞTU  

Genesis Global, Core Scientific, Blockfi, FTX, Celsius Network, Voyager Digital, Three Arrows Capital gibi, endüstrinin farklı alanlarına odaklanan, borç verici, borsa, risk fonu gibi kurumsal şirketler, geçtiğimiz yılın sonlarından itibaren arka arkaya iflas başvurusunda bulundu. Ghader, Son iflas başvuruları ışığında, zarar gören ve kayıp yaşayan kripto yatırımcılarına destek olmak amacıyla bir girişim başlattıklarını kaydetti.

Ekonomistler enflasyonda çift haneli aylık artış bekliyor: Son 100 yılın en yüksek aylık Temmuz enflasyonu geliyor!

Gölbaşı Belediyesinden büyük fırsat! 199 bin TL'den başlayan fiyatlarla 7 gayrimenkul satacak! 

Uluslararası yatırım pozisyonu Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön