07 / 07 / 2024

Apec, tüm tesislerini tek kampüste topluyor!

Apec, tüm tesislerini tek kampüste topluyor!

Kocaeli ve Yalova'daki üretim tesislerinde toplam 11 bin metrekare kapalı alan ve 20 bin metrekare açık alanda üretim gerçekleştirdiklerini kaydeden APEC Yapı CEO'su Erol Obdan, tüm tesislerini tek bir kampüste toplamak istediklerini söyledi...




Yapısal çelik alanında hem soğuk şekillendirilmiş galvanizli çelik taşıyıcı yapılar, hem de konvansiyonel çelik taşıyıcı yapılar alanında özellikle kompoze sistemler üreten Apec, konut, sosyal yapılar, okul, üniversite gibi her türlü yapının işini üstleniyor. Kocaeli ve Yalova'daki üretim tesislerinde toplam 11 bin metrekare kapalı alan ve 20 bin metrekare açık alanda üretim gerçekleştirdiklerini kaydeden APEC Yapı CEO'su Erol Obdan, tüm tesislerini tek bir kampüste toplayabilmek ve yeni ürünlerin katüımım sağlayabilmek için Yalova'da 80 bin metrekare arazide 40 bin metrekare kapalı alandan oluşan yeni tesislerini devreye alacaklarını bildirdi. 2014'ü, yatırım ve dünyaya açüma yılı olarak gördüklerini söyleyen Obdan, "Yılın başında ciddi bir bütçe ayırarak Ar-Ge departmanı oluşturduk. Bu ekip, yapısal çelik alanında uzmanlaşmış 15 kişilik mühendis ve tasarımcıdan oluşuyor" dedi. 

İç piyasadaki daralma nedeniyle 2013 yılında ihracata ağırlık verdiklerini ber lirten Erol Obdan, "İhracatımızı geçen yıl yüzde 25 artırdık. Afrika, Ortadoğu ve Türk cumhuriyetleri üe olan yurtdışı pazarlarımızabu yıl Makedonya, Bosna-Hersek, Kosova ve Sırbistan'ı da ilave etmeyi planlıyoruz. Bu yıl Fransa'ya da ilk ihracatımızı yaptık. Yapısal çelik alanında yeni yaratacağımız ürünler ile dünya pazarında rekabetçi aynı ve katma değer sağlayan mühendislik tasarım ve ürünleri gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 2014'ün sektör açısından da ihracat ağırlıklı olduğuna işaret eden Obdan, üretimlerinden yüzde 50'sinin azım ihraç eden şirketler için zor bir dönem olacağını iddia etti. 

Ar-Ge'ye yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladı APEC RED markası ile kendi konut projelerini geliştirdiklerini aktaran Erol Obdan, gayrimenkul geliştirme alanında da faaliyetlerini sürdürdüklerini ve özellikle Yalova gibi deprem bölgelerinde yaşayan insanlara yapısal çeliği tanıtmak istediklerini anlattı. Ar-Ge için ciddi yatırımlar yaptıklarına da değinen Obdan, şöyle devam etti: "Bu yatırımların karşılığını hemen almaya başladık. Tamamı galvanizli soğuk şekillendirilmiş çelik yapı profilleri üe geniş açıklıklı endüstriyel ve ticari yapüar üretmeye başladık. Yılın ikinci yarısı üe birlikte bu ürün gamında önemli ihracat beklentüerimiz oluştu. Ayrıca, prefabrike yapı sistemleri, modüler yapı sistemleri ve pre-engineered çelik yapüarı ürün portföyümüze katacağız. Yapısal çelik alanında en basit yapüardan en karmaşık teknoloj ik yapüara kadar her sektöre çelik yapı üreten bir şirket olmayı istiyoruz." Yapısal çelik alanında Türkiye'de yeni yeni ilerleme kaydedildiğini dile getiren Erol Obdan, şunları söyledi: "Yapısal çelik, endüstriyel uygulamalarda yıllardan beri tercih edüiyor. Ama özellikle konut sektöründe daha çok yapısal çelik kullamlması gerekiyor. Yüzde 99'u deprem bölgesi olan Türkiye'de konut sektöründe yapısal çelik kullanımı çok düşük. Kentsel dönüşümde yapısal çeliğin payını artırması gerekiyor. 

İnşaat hızı ve deprem güvenliği açısından yapısal çelik tartışmasız tek çözümdür. Ülkemizde eskiden beri çeliğin, betonarmeden daha pahalıya geldiği kanaati var. Oysa günümüzde bu artık geçerli değil


Dünya Sektörel Ek




Geri Dön