28 / 04 / 2024

Aplikasyon harcı 2022 ne kadar?

Aplikasyon harcı 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler 2022 yılı için ödenecek tutarın ne kadar olduğunu araştırıyorlar. 2022 yılında uygulanacak olan aplikasyon harcı bedeli Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. İşte tüm detaylar...



Aplikasyon, Tescilli haritalardaki parsel köşe noktalarının zeminde yerinin belirtilmesi işlemi olarak biliniyor. Aplikasyon Proje üzerindeki koordinatların poligonlar ve total station yardımıyla araziye uygulanmasına verilen isim olarak ifade ediliyor. 

Aplikasyon projede yapılan imar planlarını, yapı projelerini, yol projelerini, bahçe mimarisine ilişkin düzenleme planlarını vb. projeleri zemine uygulama işlerine deniyor. 

Aplikasyon, harita veya planların yapımı amacı ile arazide tesis edilmiş olan poligon noktası vb. gibi sabit noktalardan yararlanılarak yapılıyor. Aplikasyon, çoğunlukla hassasiyet gerektiren bir çalışma olarak biliniyor. 

Aplikasyon harcı 2022 ne kadar?

2010/4 sayılı genelgede; Aplikasyon; "Taşınmaza ait mülkiyet veya irtifak hakkı sınırlarının, tapu plânındaki bilgi ve belgelerine uygun olarak zeminde işaretlenmesi" şekilde açıklanıyor. 

Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne açıklanan oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2022 yılı için belirlenen aplikasyon bedeli ne kadardır? İşte tüm detaylar... 


Geri Dön