28 / 04 / 2024

Apple Watch ABD'de yasaklanabilir! nedeni ise tüyler ürpertici

Apple Watch ABD'de yasaklanabilir! nedeni ise tüyler ürpertici

ABD gündemi teknoloji devi APPLE firmasının meşhur Apple Watch'ları hakkında şok bir iddia ile sarsıldı. İddia doğru ise Apple'ın kandaki oksijen seviyesini ölçen ürünlerin patentini izinsiz şekilde kullandığı söyleniyor



 Apple Watch yalnızca iletişim için bir cihaz değil, aynı zamanda kişinin sağlığını ve zindeliğini izlemek için de bir cihazdır. Saat, atılan adımları,  yakılan kalorileri ve diğer önemli sağlık bilgilerini izleyebilir ve ayrıca uyku apnesi ve atriyal fibrilasyon gibi çeşitli sağlık durumlarını izlemek ve takip etmek için kullanılabilir.


Masimo, teknoloji devini kan oksijen doygunluğunu ölçebilen bir ürünü, piyasaya sürdükten sonra nabız oksimetre patentlerinden beşini ihlal etmekle suçlamıştı.  Şimdi ise bir ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) yargıcı, Apple'ın gerçekten de Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerinden birini ihlal ettiğine karar verdi.

Apple Watch ABD de yasaklanabilir! nedeni ise tüyler ürpertici

Yargıç teknoloji liderinin davaya müdahil olan diğer dört patenti ihlal etmediği neticesine varırken, bildirildiğine göre ITC şimdi, Masimo'nun davayı açarken talep ettiği gibi, bu fonksiyonla Apple Watch'lara ithalat yasağı getirip getirmemeye karar verecek. Daha yeni Apple Watch'lar, yani Series 7 ve 8, Ultra ve SE, de kandaki oksijen izleme fonksiyonlarına sahip, dolayısıyla ITC'nin kararı onları da etkileyecek.

Apple Watch hakkında şok suçlama! Doğruysa yer yerinden oynar!

Masimo CEO'su Joe Kiani, yaptığı bir açıklamada, şirketinin yargıcın "hesap verebilirliğe yönelik bu kritik ilk adımı atmasından" memnun olduğunu ifade etti. Kiani,  "Apple'ın benzer halde diğer şirketlerin teknolojilerini ihlal ettiğini" ve "kararın Apple'ı diğer şirketlerin yeniliklerini alıp tekrar sunan bir firma olarak ifşa ettiğini" söyleyerek devam etti.

Bu arada Apple, yaptığı açıklamada Masimo'yu fikri mülkiyetini kopyalayan kişi olmakla suçladı. "Apple'da ekiplerimiz, kullanıcılara sektör lideri sağlık, sıhhat ve emniyet fonksiyonları sağlayan ürünler ve hizmetler oluşturmak için yorulmadan çalışıyor. Masimo, Apple Watch'u kopyalayan ve ürünlerimizi ihlal eden bir cihaz 
sunarak bu yeniliklerden faydalanmaya çalışıyor. Fikri mülkiyet, aynı zamanda piyasadaki rekabeti ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bugünkü karara katılmıyoruz ve komisyonun tam bir inceleme yapmasını dört gözle bekliyoruz" dedi.

Yargıcın kararı, yalnızca ITC'nin soruşturması esnasındaki bulgularını yansıtan bir ilk karar ve davayla alakalı nihai karar 10 Mayıs'a kadar açıklanmayacak.


Geri Dön