29 / 04 / 2024

Apple Watch’un “Düşme Algılama” özelliği trafik kazasını algıladı!

Apple Watch’un “Düşme Algılama” özelliği trafik kazasını algıladı!

Kaza geçiren sürücü yaşadıklarını twitter’da paylaşarak, kazanın ardından Apple Watch’un aktif hale geçtiğini belirti ve Apple’a teşekkür etti



Akıllı telefonların hayatı kolaylaştırmanın ötesine geçen özellikleri şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak Apple Watch, “düşme algılama özelliği” ile kullanıcının trafik kazası geçirdiğini algılayarak hayatını kurtardı.

Apple’ın kısa süre önce getirdiği iPhone’lar için “Kaza Algılama” ve Apple Watch’lar için ” Düşme Algılama” özelliklerinin kullanım alanları ve sonuçları şaşırtmaya devam ediyor. Bu iki özellik, cihazın, kullanıcının başına gelen tehlike arz edebilecek bir durumu tespit ederek kendiliğinden harekete geçmesini sağlıyor.

Apple Watch’un “Düşme Algılama” özelliği trafik kazasını algıladı!

Son olarak bir Apple Watch kullanıcısının twitter’da yaşadığı deneyimi paylaşması, akıllı saatlerin artık günlük işlerimizi kolaylaştırmanın ötesine geçerek, hayati öneme sahip olmaya başladığını gösterdi.

KAZA GEÇİREN KULLANICININ DURUMUNU BİLDİRDİ

Shiftdelete.net’te yer alan habere göre, twitter’da @Ezra_Black_   adlı bir kullanıcı bir paylaşım yaparak trafik kazası geçirdiğini ve sarhoş bir sürücünün kendisine çarptığını duyurdu. Kaza sonrası kolundaki Apple Watch’un düşme algılama özelliğinin harekete geçtiğini söyleyen twitter kullanıcısı, akıllı saatinin hem acil servisi hem de ortağını arayarak bilgilendirme yaptığın belirtti.


Geri Dön