20 / 05 / 2024

Apple'a Rus darbesi! Aldığı ceza dudak uçuklattı

Apple'a Rus darbesi! Aldığı ceza dudak uçuklattı

Rusya'nın rekabet düzenleyicisi, geliştiricileri  App  Store ödeme sistemini kullanmaya zorlamasının şirketin hakim  konumunu kötüye kullanmak olduğunu söyleyerek Apple'a para cezası verdi. 1,2 milyar ruble (17,4 milyon dolar) ödeyecek.



Ukrayna hükümeti, Apple'ı daha ileri gitmeye ve Rusya'daki App Store satışlarını tamamen askıya almaya çağırdı. Cupertino şirketi bunu yapmamayı tercih etti. Apple kararı hakkında yorum yapmadı, ancak Rus vatandaşlarının uygulamalara erişimini engelleyerek potansiyel iyilik ve zarar dengesini tarttı.

Apple a Rus darbesi! Aldığı ceza dudak uçuklattı

Ancak şirket, bazı büyük şirketler geçici çözümler bulmuş gibi görünse de, ABD yaptırımlarından etkilenen Rus şirketlerinin sahip olduğu uygulamaların satışını engelledi .Rusya, bir mahkemenin Apple'ın geliştiricilerin kullanıcıları üçüncü taraf ödeme hizmetlerine yönlendirmesine izin vermesi gerektiğine karar verdiği ABD de dahil olmak üzere, Apple'ın App Store politikalarının antitröst yasalarını ihlal ettiğini tespit eden dünya çapındaki birçok ülkeden biridir .

O sırada mahkeme, Apple'ın üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin verecek kadar ileri gitmesine gerek olmadığına karar verdi - bu, tahmin ettiğimiz bir uzlaşmaydı . Ancak Adalet Bakanlığı ve bazı ABD eyaletleri bunun gerekli olması gerektiğini savundu . Görünüşe göre Apple temyizi kaybetmeye hazırlanıyor ve platformunda üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin verme planları yapıyor , bu da tüketiciler için bir kazanç olarak gördüğümüz bir şey .

Düzenleyici ayrıca Apple'ın cezayı iki ay içinde ödemesi gerektiğini söylüyor.

2023'te bu meslekler rağbet görecek! İşte isim isim o liste

2023'te kullanılması gereken en iyi kukalıklar hangileri? 19 Ocak 2023 fiyat listesi

İnternet alışverişlerinde buna dikkat! 14 gün içinde bunu yapmazsanız...

 


Geri Dön