29 / 04 / 2024

Arabası olana kötü haber! EPGİS resmen açıkladı: Akaryakıt fiyatları...

Arabası olana kötü haber! EPGİS resmen açıkladı: Akaryakıt fiyatları...

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) yayımlamış olduğu verilere göre, 2021 yılında akaryakıt fiyatlarına toplamda 79 kez zam yapıldı.



EPGİS verilerine göre, 2021 yılı içerisinde benzin fiyatına 33, motorin fiyatına 28, LPG’ye ise 18 kez olmak üzere akaryakıta toplamda 79 zam geldi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; artışların bir kısmı doğrudan pompa fiyatına yansırken, bir kısmı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamına alındı. Buna rağmen benzin fiyatı bir yılda 10 lira 38 kuruş arttı. Dizel tarafında 2021'de 28 zam yapıldı. Bir yılda motorine toplamda 8 lira 78 kuruş zam yapıldı. Geçen yıl pompa fiyatına yansıyan 1 liranın üzerinde iki zam gören motorin, Aralık ayında sadece 2 liradan fazla artırıldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön