17 / 05 / 2024

Arabası olanlar çıldıracak! Benzin ve motorine rekor bir zam daha geliyor!

Arabası olanlar çıldıracak! Benzin ve motorine rekor bir zam daha geliyor!

Sektör uzmanları brent petrolün varili 90 doları aşmasının ardından gevşeme yaşanmasının Türkiye ekonomisini nasıl etkileyeceğine yönelik bir açıklama yaptı. Uzmanlar akaryakıt fiyatlarının 16 lirayı bulacağını iddia ediyor!



Brent petrolün varil fiyatı, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimin yükselmesiyle Ekim 2014 tarihinden bu yana ilk defa 90 doları buldu. Küresel petrol talebindeki toparlanma sürerken jeopolitik gerilimlerin yaşanması muhtemel arz kesintilerine yönelik endişeleri beraberinde getirerek petrol fiyatlarındaki artışta etkili oldu. Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatında yüzde 2 civarında artış göstererek 87,45 dolar oldu.

Arabası olanlar çıldıracak! Benzin ve motorine rekor bir zam daha geliyor!


Petrol sektöründeki dengenin orta yolu bulması için daha fazla fiyatlara ihtiyaç olduğunu gerekçesini savunan Goldman Sachs, petrol fiyatın 2023 senesinde ortalama 105 dolar/varil olarak satışa çıkacağını ön gördü. 2022 yılı Brent petrolünde ortalama fiyatın 96 dolar/varil olacağını tahmin eden Goldman Sachs, cari 85 dolar/varil fiyat seviyesinde az OECD stokları ve azalan OPEC+ atıl üretim kapasitesi sebebiyle sektörün kritik biçimde yetersiz arz ile karşı karşıya olduğunu belirtti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön