01 / 05 / 2024

Arabası olanlar dikkat! İl il fiyatlar belli oldu!

Arabası olanlar dikkat! İl il fiyatlar belli oldu!

2017 yılından itibaren sigorta ücretlerinde 1'de 7'ye kadar basamak ve tavan fiyat uygulaması yapılıyor. Tavan fiyatlar her ay güncelleniyor.



Taşıt sigortası olan trafik sigortası, ülkemizde tüm motorlu taşıtlar için taşıt sahiplerinin zorunlu olarak yaptırması gereken bir sigorta türüdür.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; trafik sigortası tavan fiyatları aylık olarak devletin tespit ettiği oranlarda artış gösteriyor. Bu artış 1 Ocak 2021 tarihinden itibarenaylık yüzde 1 olarak uygulanıyor. Araçların sigorta primleri ise 7 basamakta belirleniyor.

Milyonlarca araç sahibi zorunlu olan bu sigortanın fiyatlarını yakından takip ediyor. Devlet tarafından sigorta şirketlerinin yapacağı zam oranlarına  sınırlama getirildi. Belli bir dönem sigorta fiyatlarında aşırı yükseliş gerçekleşince 12 Nisan 2017 tarihi itibarıyla tavan fiyat uygulamasına geçildi. Tüm araç sınıflarında basamaklara ve illere göre uygulanabilecek en üst fiyatlar belirlendi. İşte ayrıntılar...

Arabası olanlar dikkat! İl il fiyatlar belli oldu!

KAZA DURUMU

Trafik sigortasında aylık tavan fiyatlar devletin belirlemiş olduğu oranda artış gösteriyor. Bu artış 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla aylık olarak yüzde 1 oranında uygulanıyor.  Araçların sigorta primleri 7 basamakta belirleniyor.

İlk araç sahipleri ise trafiğe çıkmaları halinde sigorta primleri  4'ten başlıyor. Sürücüler kaza yapmaları halinde 1'inci basamağa kadar düşüş gerçekleşiyor.

Art arda üç yıl hiç kaza yapmayanlar 7'nci basamağa yükseliyor. 7'nci basamağa yaklaştıkça sigorta ucuzluyor, 1'e yaklaştıkça pahalanıyor.

Arabası olanlar dikkat! İl il fiyatlar belli oldu!

EN PAHALI POLİÇE İSTANBUL'DA

İstanbul'da bu ay trafiğe ilk kez çıkacak yani 4'üncü basamakta yer alacak bir sürücü için kesilecek poliçenin tavanı, otomobiller için 1.708 lira olacak.

İstanbul ile Hakkari veya Şanlıurfa arasında 4'üncü basamaktaki fiyat farkı 176 lira.

En ucuz trafik sigortası Aydın, Tokat, Sinop, Isparta, Tunceli, Çanakkale, Mardin, Hatay, Osmaniye, Kütahya, Muğla, Kars, Kastamonu, Burdur, Adıyaman, Şanlıurfa, Ardahan, Hakkari ve Kilis'te.

Buradaki sürücülerden 3 yıl ve daha fazla kaza yapmamış olanlar, otomobiller için 7'nci basamakta 842 lira , ilk kez trafiğe çıkan ise 1.532 lira ödeyecek.

Arabası olanlar dikkat! İl il fiyatlar belli oldu!

7'NCİ BASAMAKTA YÜZDE 45 İNDİRİM

Tavan fiyatlarda  5'inci kademedeki sürücüye yüzde 15, 6'ncı kademedeki sürücüye yüzde 30, 7'nci kademedeki sürücüye yüzde 45 indirim sağlanıyor.

Bu indirim 4'üncü basamağa göre belirleniyor. Poliçenin ilk yılı hasarla kapatılırsa, sigorta bedeli yüzde 50 artıyor. Art arda üçüncü yılı da hasarlı kapatıp 1'inci basamağa düşenler için fiyatlar yüzde 150 artırımlı oluyor.

Arabası olanlar dikkat! İl il fiyatlar belli oldu!
ŞEHRİN RİSKİ ETKİLİ

Fiyatlar illere ve o illerdeki kaza riskine göre değişiklik gösteriyor. İstanbul'da fiyatlar yüzde 6, Kocaeli,  Ankara  ve Bursa'da yüzde 3 artırımlı uygulanıyor.

Diğer illerde yüzde 1-5 arasında indirim yapılıyor. Trafik sigortalarında tavan fiyat uygulansa da rekabetin yoğun olduğu sektörde, daha ucuza fiyat veren şirketler olabiliyor. Buna karşılık hiçbir şirket, tavan fiyatın üzerinde bir fiyat teklif edemiyor.

Arabası olanlar dikkat! İl il fiyatlar belli oldu!

TAKSİLERDE 11 BİN LİRAYI AŞIYOR

En pahalı trafik sigortası 26 bin 507 lira ile İstanbul'da uygulanan 1'inci basamakta bulunan otobüslerdir. Çok kaza yapan taksilerde de en yüksek fiyat İstanbul'da bugün 11 bin 59 lira.

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön