05 / 05 / 2024

Araç alacaklar bu hileye dikkat! Sadece uzman olanlar anlıyor

Araç alacaklar bu hileye dikkat! Sadece uzman olanlar anlıyor

Otomobil piyasasından haksız kazancın önüne geçmek için uygulamaya sokulacak olan ‘6 ay ve 6 bin km’ şartı farklı hileler ile ihlal edilmeye çalışılıyor…



Otomobil piyasasından haksız kazanç elde edenlere ve galericilerin fahiş fiyatlarla sıfır araç satmasına karşı alınan ve 15 Eylül’de yürürlülüğe girecek olan ‘6 ay ve 6 bin kilometre’ şartı, fırsatçıları durdurmaya yetmedi.

Bazı fırsatçılar  araçların beyinlerine müdahale ediyor ve sıfır olan kilometreyi bu müdahale ile 6 binin üzerine çıkarıyor.

6 ay ve 6 bin kilometre şartının uygulanmaya başlayacağı 15 Eylül tarihi yaklaşırken elinde ki araçları satamayan fırsatçılar birden fazla yol deniyor… İşte detaylar…

SADECE UZMAN OLANLAR ANLIYOR

Otomobil ekspertizlerine göre 6 ay ve 6 bin kilometre kuralını ihlal etmek isteyenlerin başvuracağı ilk yol aracın kilometresi ile oynamak. Galericiler araçların beynine müdahale ettirerek sıfır olan araç kilometresini 6 binin üzerine çıkarıyor.  Araçta yapılan bu kilometre değişikliğini ancak alanında çok uzmanlaşmış ekspertizler anlayabiliyor. Aracı inceleyen ekspertizin yeterli bilgisi yoksa uygulanan bu hileyi fark etmesi ise çok zor.

Araç alacaklar bu hileye dikkat! Sadece uzman olanlar anlıyor

KİLOMETRE YÜKSELTME 500 TL

Sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren bir ekspertiz şu ifadeleri kullanıyor:

"Yeni getirilen düzenlemeyle insanlar kilometrelerde oynamalar yapıyor. 6 bin kilometre sınırlamasından önce de kilometrelerle oynanıyordu. Ama o zaman kilometreler düşürülüyordu. Sadece dijital gösterge olmasına gerek yok, manuel göstergesi olan araçlarda da bu kilometre değişikliği yapılıyor. 500 lira karşılığında kilometre yükseltenler var. Yapılan bu değişiklikleri ekspertizler anlayabiliyor. Biz sadece, alıcı kişiye kilometresi yükseltilmiş ya da düşürülmüş diye bilgilendirme yaparız."


Geri Dön