17 / 05 / 2024

Araç almanın tam zamanı! Fiyatlar 100 bin TL birden düştü…

Araç almanın tam zamanı! Fiyatlar 100 bin TL birden düştü…

Otomobil piyasasında fahiş fiyatlar düşmeye başladı. Ticaret Bakanlığı'nın getirdiği altı ay ve altı bin kilometre şartı etkisini gösterdi.



Otomobil alım satım piyasasında gelen son düzenlemelerden sonra fiyatlar düşmeye başladı. 15 Eylül’de uygulanmaya başlayacak olan denetimler öncesinde galericiler ellerinde bulunan araçları bayi liste fiyatına online platformlarda satışa çıkardı.

Ticaret Bakanlığı’nın İkinci el otomobil piyasasında uygulamaya başladığı 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması etkisini göstermeye başladı. Düzenlemeden önce uçuk kar konularak liste fiyatından çok daha yüksek fiyatlara satılan araçlar, düzenlemenin ardından liste fiyatına kadar geriledi.

GALERİ TOPLADIĞI ARAÇLARI SATIYOR

Düzenlemeyle birlikte 18 binden fazla ikinci el sıfır araç online platformlarda satışa çıkarılırken, 15 Eylül'den sonra 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasına takılmak istemeyen galeriler, fahiş kazancını neredeyse sıfıra indirdi. Geçmiş dönemlerde bayiden aldıkları sıfır araçlara 50-100 bin lira fark koyarak satan galerilerin, yasal düzenlemeyle birlikte bayi liste satış fiyatına gerilediği gözlemlendi.

Araç almanın tam zamanı! Fiyatlar 100 bin TL birden düştü…


Geri Dön