08 / 07 / 2024

2022 araç fiyatları

2022 araç fiyatları

Otomobil piyasasında fahiş fiyatlar düşmeye başladı. Ticaret Bakanlığı'nın getirdiği altı ay ve altı bin kilometre şartı etkisini gösterdi.

Sıfır araçlardaki kampanyalar domino etkisi yaratacak ve 2. el araç fiyatlarında düşüş hızlanacak!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sıfır araçlarda başlatılan kampanyalar domino etkisi yaratacağını ve 2. el araç fiyatlarında düşüşün hızlanacağını belirtti.

İkinci el araç fiyatları arttı mı? Nisan ayı verileri belli oldu...

Nisan ayının ikinci el ilan verilerine dayanarak hazırlanan analizi paylaşıldı. İlan fiyatları baz alınarak oluşturulan verilerde aylık fiyat endeksi kapsamında, nisan ayında ilan sayıları yükseldi ve ikinci el araç fiyatlarında yalnızca yüzde 0,50 puanlık artış yaşandı.

İkinci el araç ortalama fiyatları ne kadar?

İlan fiyatları baz alınarak oluşturulan arabam.com aylık fiyat endeksi kapsamında şubat ayında otomobil fiyatlarındaki gerileme durduğu  Endekse göre 0 araç fiyatları ve kur artmasına rağmen ikinci el fiyatlarında önemli bir artış yaşanmadı.

İkinci el araç fiyatlarında son durum nedir? Yükseliş tekrar başladı mı?

Otomobil piyasasında yaşanan yükseliş tarihi zirvelere kadar çıkmış durumda. Sürekli artan enflasyon, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve otomotiv sektöründe yaşanan tedarik problemi araç fiyatlarını rekor düzeyde yükseldiğini kaydetti. Otomobil piyasasında fiyat yükselişi devam edecek mi?

Emlak ve araç alacaklara flaş uyarı! Son 1.5, 2 ay kaldı: Fiyatlar yine zıplayacak!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı. Borsacı ve matematikçi Songür Ulus, X sosyal medya hesabından emlak, arsa ve araç fiyatları ile ilgili bir uyarıda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İkinci el araç fiyatları dibi gördü! Araç alacaklar dikkat: 2024'te ibre yine tersine dönecek!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar, finansman çözümlerindeki çıkmaz ve yüksek faiz oranları nedeniyle, ikinci el araç fiyatlarında gerileme kaydedildi. Peki fiyatlar gelecek sene ne olacak? İşte merakla beklenen o sorunun yanıtı...

Araç sahipleri elini çabuk tutsun kasko fiyatları düştü...

Araç fiyatlarının artması dolası ile sigorta bedellerini de yansımış durumda. Ancak sektör temsilcileri, son dönemde sürecin tersine dönerek poliçe rakamlarının azalmaya düşmeye başladığını açıkladılar. Sektörü yakından ilgilendiren haberin detayları...

Ekim 2023'te ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş yüzde 4 geriledi!

VavaCars, VavaAI fiyat endeksini açıkladı. Endekse göre eylül ayında yüzde 8 düşüş gösteren ikinci el araç fiyatları, ekim ayında da gerilerken bir önceki aya göre yüzde 4 geriledi. 

Yılbaşından sonra araç piyasasında durum nasıl olacak? Fiyatlar artacak mı?

Türkiye'nin otomobil pazarında son dönemde dikkat çekici bir gelişme yaşanıyor. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında önemli düşüşler gözlenirken, bu trend Bursa'da açık oto pazarını hareketlendirdi. Araç piyasası gündeminde araçların yılbaşından sonra artacağı konuşuluyor.

ÖTV muafiyetli engelli araç fiyatları belli oldu! Fiat, Renault, Peugeot, Citroen, Toyota fiyatları kaç TL! Hemen bakın

ÖTV muafiyetli engelli araç fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Eylül ayı ÖTV muafiyetli engelli araç fiyatları gündemde yer alırken, fiyatlar tek tek açıklandı. İşte Fiat, Renault, Peugeot, Citroen, Toyota fiyat listesi...

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Önlemler işe yaradı! Sıfır araç fiyatlarında düşüş

Ticaret Bakanlığının sıkı denetimleri ve ekonomi yönetiminin kredi musluğunu kısacak önlemlerinin ardından otomobil yatırım aracı olmaktan çıkarak zoraki aksesuar satışları da bitti. İkinci elde fiyatlar yüzde 5 gerilerken sıfır araçlarda iskontolar dahi uygulanıyor.

KDV zammı sonrası sıfır araç fiyatları resmen fırladı! İşte en düşük araç fiyatları...

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, "Bu hafta başında KDV oranlarının artırılmasıyla beraber araç fiyatları yüzde 1,7 arttığını söyleyerek, “Böylelikle piyasadaki en ucuz araç olan C Segment sedan aile otomobilinin modeli 655 bin TL oldu" ifadelerini kullandı.

2022 araç fiyatları Haberi

2022 araç fiyatları

Otomobil alım satım piyasasında gelen son düzenlemelerden sonra fiyatlar düşmeye başladı. 15 Eylül’de uygulanmaya başlayacak olan denetimler öncesinde galericiler ellerinde bulunan araçları bayi liste fiyatına online platformlarda satışa çıkardı.

Ticaret Bakanlığı’nın İkinci el otomobil piyasasında uygulamaya başladığı 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması etkisini göstermeye başladı. Düzenlemeden önce uçuk kar konularak liste fiyatından çok daha yüksek fiyatlara satılan araçlar, düzenlemenin ardından liste fiyatına kadar geriledi.

GALERİ TOPLADIĞI ARAÇLARI SATIYOR

Düzenlemeyle birlikte 18 binden fazla ikinci el sıfır araç online platformlarda satışa çıkarılırken, 15 Eylül'den sonra 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasına takılmak istemeyen galeriler, fahiş kazancını neredeyse sıfıra indirdi. Geçmiş dönemlerde bayiden aldıkları sıfır araçlara 50-100 bin lira fark koyarak satan galerilerin, yasal düzenlemeyle birlikte bayi liste satış fiyatına gerilediği...