17 / 05 / 2024

Araç sahipleri bu tuzağa dikkat! E-devlet'ten hemen sorgulayın!

Araç sahipleri bu tuzağa dikkat! E-devlet'ten hemen sorgulayın!

Vatandaşlara sahte poliçelere dikkat etmeleri hususunda önemli bir uyarı geldi. Türkiye Sigorta Birliği, şikayet aldıklarını belirterek, kamuoyu duyurusu yaptı. Diğer yandan, e-Devlet üzerinden poliçenin varlığını sorgulayın uyarısı geldi. İşte tüm detaylar...



E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULANABİLİYOR!

SBM Web sitesi ve mobil cihazlar üzerinden yapılan bu işlem sonunda teklifler başvuran kişinin ekranında gözüküyor ve kendileri için en doğru, en uygun poliçeyi satın alabilmeleri ya da poliçe yenilemelerine imkan sağlıyor. Teklif aşamasından sonra e-Devlet üzerinden poliçenin varlığı kontrol edilebiliyor. Ayrıca, SBM internet sitesindeki Trafik Sigortası Azami Brüt Prim Tablosu sayesinde; alınan tekliflerin il, araç türü, basamak ve kullanım tarzı bazında ve içinde bulunulan aya ait Azami Trafik Sigortası Prim Tutarları Listesine ulaşarak kontrol edilebiliyor.

TRAFİK SİGORTASI OLMAYANLARA CEZA KESİLİYOR!

Zorunlu trafik sigortası, tüm araç sahiplerinin en temel yasal sorunmlulukları  arasında yer alıyor. Aracını trafiğe çıkarabilmen için mutlaka yaptırman gereken zorunlu trafik sigortası, olası bir kaza durumunda karşı taraftaki araçlara ve üçüncü şahıslara verilen zararların maddi kısmını karşılıyor. Sigortasız araç cezası, her sene belirli dönemlerde değişiyor. 2022 yılında trafikte sigortasız şekilde yakalanan araçlar için 169 TL ceza kesiliyor. Araç sahibinin cezayı 15 gün içinde ödemesi durumunda ise yüzde 25 indirim uygulanıyor.

QNB Finansbank'tan son dakika açıklaması! Emekli promosyon rakamlarını güncelledi!

İşte elektrik faturasını yükselten ev aletleri!

Bugün başladı! Emekli banka promosyonları yükseldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön