02 / 05 / 2024

Araç sahipleri bu tuzağa dikkat! E-devlet'ten hemen sorgulayın!

Araç sahipleri bu tuzağa dikkat! E-devlet'ten hemen sorgulayın!

Vatandaşlara sahte poliçelere dikkat etmeleri hususunda önemli bir uyarı geldi. Türkiye Sigorta Birliği, şikayet aldıklarını belirterek, kamuoyu duyurusu yaptı. Diğer yandan, e-Devlet üzerinden poliçenin varlığını sorgulayın uyarısı geldi. İşte tüm detaylar...



Türkiye Sigorta Birliği'nden vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. Birlikten, özellikle trafik sigortası almak için acentelere başvuranları takip eden dolandırıcılara dikkat edilmesi konusunda bir paylaşım yapıldı. Kendilerini başvuru yapılan acentenin temsilcisi olarak tanıtan dolandırıcıların, bu yolla sahte poliçe sattıklarına dikkat çeken birlik, "mağduriyetlere sebep oluyorlar" ifadelerini kullandı. Sigortasının olduğunu zanneden vatandaşlar ise hem maddi zarara uğruyor hem de trafikte kusurlu durumda kalıyor.

Türkiye Sigorta Birliği'nin web sitesinden yapılan kamuoyu duyurusunda, sahte poliçe tuzağı ve trafik sigortalılarını kandırmaya yönelik teklifler konusunda vatandaşı koruyan bazı önlemlere dikkat çekildi. Duyuruda, Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi’nin (SBM) internet sitesindeki Trafik Sigortası Teklif Karşılaştırma ekranından bahseden TSB, vatandaşların bu yolla sadece Kimlik No ve Plaka No bilgileri ile tüm sigorta şirketlerinin primlerini tek bir ekranda görebildikleri söyledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön