01 / 05 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması yeniden gündeme gelebilir!

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması yeniden gündeme gelebilir!

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe yapılan zamlar gündemden düşmezken son dakika açıklaması geldi. EPDK, akaryakıt satış fiyatlarında ‘makul olmayan kâr artışları tespit edilmesi halinde’ tavan fiyat uygulamasının yeniden gündeme gelebileceğini açıkladı.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) tarafından yapılan açıklamada, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın çağrısı üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcileri PET-DER, PÜİS, ADER ve TABGİS yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda önemli gelişmeler kaydedildi. 

BloombergHt'de yer alan habere göre; TÜPRAŞ ve STAR Rafineri yöneticilerinin de katıldığı toplantıda akaryakıt sektörünün içinde bulunduğu durum ve bir süredir gündeme getirilen marj paylaşımı konusu konuşuldu. 

Toplantıda yapılan açıklamada, "Öncelikle bir kez daha vurgulamak isteriz ki akaryakıt fiyatları serbest piyasa koşullarında oluşmaktadır. Bu oluşumda en önemli pay, petrol fiyatları ve Dövizdeki hareketlerdir. Bunun yanı sıra vergiler ve dağıtıcı artı bayi payı ile fiyatlar son şeklini alır. Fiyat oluşumunu sürekli denetleme görevi olan EPDK’nin bu fiyatlara doğrudan bir müdahalesi söz konusu değildir." denildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön