29 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! İndirim ve zam bir arada!

Araç sahipleri dikkat! İndirim ve zam bir arada!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) açıkladı; benzin ve motorine indirim, oto gaza ise zam geldi. İşte detaylar...



Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) açıkladı; benzin ve motorine indirim, oto gaza ise zam geldi. İşte detaylar...

Araç sahiplerinin beklediği haber geldi. Rusya'nın Ukrayna'ya işgale başlamasının ardından zam üstüne zam yaşayan akaryakıtta bu gece yarısından itibaren geçerli indirim, oto gaza ise zam geldi.

Motorine 96 kuruş, benzine ise 23 kuruş indirim gelirken, oto gaz ise 33 kuruş zamlandı.Yeni açıklanan tarifeler, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak ve pompaya yansıyacak.

 Araç sahipleri dikkat! İndirim ve zam bir arada!

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM

İndirim sonrası Ankara'da ortalama 17,10 liradan satılan motorinin litre fiyatı 16,14 lira, motorinin litresi İstanbul'da 17,01 liradan 16,05 liraya, İzmir'de 17,10 liradan 16,14 liraya inecek.Ankara'da ortalama 16,88 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 16,65 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 16,79 liradan 16,56 liraya, İzmir'de 16,90 liradan 16,67 liraya inecek. Zammın ardından LPG'nin litresi Ankara'da ortalama 9,84 liradan 10,17 liraya çıkacak. İstanbul'da 9,74 liradan 10,07 liraya, İzmir'de 9,68 liradan 10,01 liraya yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR

Dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile hesaplanan akaryakıt fiyatları, şirketler ve kentlere göre değişiklikler gösteriyor.

LPG ürün fiyatlamaları yurt dışı piyasa fiyatları takip edilerek Türkiye'ye uyarlanıyor. Ürün fiyatı, toptancı marjı ile dağıtıcı ve bayii marjı, vergi öncesi LPG fiyatının ana bileşenlerini oluşturuyor. LPG fiyatlarında da şirketler ve kentlere göre değişiklikler görülebiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön