16 / 06 / 2024

Araç sahiplerini ilgilendiren vergi kararı Meclis'ten geçti

Araç sahiplerini ilgilendiren vergi kararı Meclis'ten geçti

Kritik değişiklikleri içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu kanunla birlikte motorlu araç ticareti yapan mükelleflerin faaliyetlerini yerine getirirken sebep olabilecekleri vergisel kayıpları karşılamak için teminat yükümlülüğü getirilecek ve ceza kesilecek.



Kamulaştırma bedelleri ve kamulaştırmasız el atma tazminatlarına ilişkin mahkeme tarafından hükmedilen bedel, tazminat, vekalet ücreti ve yargılama giderlerinin ödenmesi için icra takibine gidilmeden önce davacı, banka hesap numarasını yazılı şekilde davalı idareye bildirecek. İdare de bildirim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ödeme yapacak.

İcranın geri bırakılması talep edilir ise idarenin teminat gösterme zorunluluğu da olmayacak.

Açılan davalarda mahkeme ve icra harçları maktu olarak belirlenecek ve bu ödemeler idareler tarafından yapılacak.

BEDEL VE TAZMİNAT ÖDEMELERİ

Kamulaştırma işlemleri tamamlanmamış veya kamulaştırması hiç yapılmamış olmasına rağmen 4 Kasım 1983'ten 28 Temmuz 2021 yılına kadar kamu hizmetine ayrılan taşınmazlara ya da  kaynaklara malikin rızası olmadan fiili olarak el konulması veya hukuki el atılması nedeniyle açılan davalarda hükmedilen bedel ve tazminat ödemelerinde kullanılmak üzere, ihtiyaç olması halinde davalı idarelerin bütçelerinde özel pay ayrılacak.

CEMEVLERİ İÇİN YENİ KARAR

TBMM’de kabul edilen kanunla, imar planları hazırlanırken planlanan beldenin ve bölgenin şartları ile ihtiyaçları göz önünde tutularak lüzumlu cemevi yerleri ayrılacak.

İl ve ilçelerde mülki idare amirinin izni alınmak ve imar mevzuatına uygun olması şartıyla cemevleri yapılabilecek. Cemevi yeri imar mevzuatına aykırı olarak başka amaçlar için tahsis edilemeyecek.

Gram altın için yapılan yeni tahmin herkesi şoke etti! Hemen bakın!

Adınıza borç çıkabilir! E-Devlet’ten hemen kontrol edin!

EYT’liler ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte bütün detaylar…

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön