21 / 05 / 2024

Araç satışında yeni arkadan dolanma yöntemi! Akıllara durgunluk veriyor

Araç satışında yeni arkadan dolanma yöntemi! Akıllara durgunluk veriyor

Araç piyasasında fahiş fiyatlar ortaya çıkınca hükümet de bir dizi önlemler getirdi. Fakat bu önlemlerin aşılması pek de zor olmuyor. Son olarak ikinci el aracın sıfır araç fiyatlarını geçemeyeceğinin açıklanması yeni bir oyunu doğurdu. İşte yeni yapılan fırsatçılık...



Otomotiv piyasasında fahiş fiyatları durdurmak için ekonomi yönetimi çeşitli önlemler alırken, bu önlemlerin arkasından dolanmak isteyenler de yeni çözümler üretiyor.

Milliyet'ten Aylin Rana Aydin'in haberine göre; sıfır oto ile ikinci el fiyatları astronomik bir şekilde açılınca ilk önce araç satışında ‘6 ay ve 6 bin kilometre’ kuralı geldi. Buna rağmen fiyatlardaki hareketlilik devam ederken, Ticaret Bakanlığı önceki günlerde ikinci el araç satışına ilişkin yeni bir düzenlemeyi açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, ikinci el araç satış fiyatı, sıfır araç satış fiyatının üzerinde olmayacaktı. Bu durum 1 Ocak 2024’e kadar yasaklandı ve yönetmelik de 15 Temmuz’da yürürlüğe sokuldu.

Online satış platformlarındaki bazı satıcılar ikinci el araçlarını sıfır araçtan pahalıya satabilmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Ceza yememek için aracını sıfır araç fiyatından düşük listeleyen satıcılar ilanın açıklama kısmında ise ekstra ücretler sıralıyor.

Bu durumda ikinci el aracın satış fiyatı türlü gerekçeler gösterilerek sıfır araç fiyatını sollamış oluyor. İkinci el araç sitelerinde bunun örneklerine de sıkça rastlanıyor.

Satıcılar araca yaptırdıkları çeşitli işlemler ve ekledikleri aksesuarlar için alıcıdan 30 bin liradan başlayıp 500 bin lirayı bile aşan ekstra ücret istiyor.


Geri Dön