29 / 04 / 2024

Araç stoklayanlara büyük kuşatma başladı!

Araç stoklayanlara büyük kuşatma başladı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları araçları stoklayanlara ilişkin fiyat yükselişlerini etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma açtı. 



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları yeni araçları stoklayanlara ilişkin fiyat yükselişlerini etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'ndan Cemil Murat Budak ve Serdar Açıl'ın haberine göre; başsavcılık araç fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat yükselişlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla çalışma başlattı.

Araç stoklayanlara büyük kuşatma başladı!

Araç bayilerinden ÖTV indirimi gerçekleştirilen döneme ait gerçekleşen araç satış proforma belgelerini isteyen başsavcılık, satışı yapılan araçların alıcılarının kimlik bilgileri ve bu şahıslara ait Noterler Birliği'nden araç alım satım vekaletnamelerini de talep edecek. Başsavcılık, Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden bahse konu olan araçların kimler tarafından alındığını belirleyecek.

Araç stoklayanlara büyük kuşatma başladı!

Bayiler tarafından şirketlere gerçekleştirilen satışlarda hazırlanan faturaların temini ve ilgili şirket verilerinde bu alım sebebiyle ne kadar KDV indirimi yapıldığı araştırılacak.

Araç stoklayanlara büyük kuşatma başladı!

ÖTV indirimi sürecinde satışı yapılan araçların daha sonra bayi tarafından alınarak ikinci el pozisyonuna sokulup satışının yapılmasıyla devletin uğradığı zarar belirlenecek. Bu konuya ilişkin Ticaret İl Müdürlüğü ve Vergi Dairesi müdürlükleri zararın belirlenmesine ilişkin çalışma gerçekleştirilecek. Soruşturma "sahtecilik", "dolandırıcılık" ve "ihtikar ve fiyatları etkileme" suçlarından sürdürülecek. 

 

Araç stoklayanlara büyük kuşatma başladı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları araçları stoklayanlarla ilgili fiyat artışını etkiledikleri iddiasıyla soruşturma başlattı.

Yorumu: Umarız bu işin faturası galericilere değil distribütör ve üreticilere de kesilir.

— Tebernüş Kireçci (@TebernKireci1) December 17, 2021

 

Otomobil stokçularına gözaltı!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'ndan 2. el araç açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön