05 / 05 / 2024

Otomobil stokçuluğu ceza

Otomobil stokçuluğu ceza

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları araçları stoklayanlara ilişkin fiyat yükselişlerini etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma açtı. 

Otomobil stokçuluğunda 51 şüpheli için gözaltı kararı!

50 şehirde "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları" gerekçesiyle toplamda 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

ODMD açıkladı! Satılan her 10 otomobilden 9'u otomatik...

Türkiye otomotiv pazarında, ocak-mart zamanında otomatik vites otomobillerin pazar payı yüzde 89,3'e kadar ulaşırken, otomatik vites otomobil üretiminin manuel vitese kıyas ile daha fazla olmasının da satışlarda etkisi bulunduğu kaydediliyor.

ODMD açıkladı! Togg, elektrikli otomobil satışlarında açık ara lider!

Türkiye elektrikli otomobil pazarında senenin ilk çeyreğinde satış lideri olarak 4 bin 145 araç ile Togg oldu. Buna göre pazar payı ise yüzde 29,7 olarak gerçekleşen Togg’u Alman ve Güney Kore markaları takip ederken Tesla ise ilk 10 içinde bile yer bulamadı.

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

Ünlü ekonomistten çarpıcı analiz: Vatandaş ihtiyacı 1 iken 2-3 adet alıyorsa, enflasyonun düşeceğine inanmıyordur!

Gıdadan akaryakıta, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de stokçuluğa yöneldi. Peki bu ne demek oluyor? Vatandaş enflasyonun düşeceğine inanmıyor mu? 

400 bin TL ile taşıt kredisi! Otomobil alacaklara 48 ay vade ile kredi verilecek! 

Otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlar için, uygun kredi imkanları araştırılmakta. Buna göre, Halkbank'ın sunduğu taşıt kredisi olanakları da vatandaşlara cazip geliyor. 400 bin TL gibi bir miktar için Halkbank'ın sunduğu faiz oranları ve vade ve geri ödeme seçenekleri sunuluyor. 

Sıfır otomobil alanlar dikkat! Ekspertiz hizmeti alırken bilinmesi gerekenler!

İkinci el araçlar için kullanılan ekspertiz servisinde bilinmeyen yönler gündemdeki yerini koruyor. Sıfır otomobil alanların çoğu da bu hakları maalesef bilmiyor. Bu süreçte, ekspertiz uzmanı sıfır otomobil alanlara ya da alacaklara önemli açıklamalar yaptı. 

Otomobil alacaklara Halkbank  ve Vakıfbank'tan taşıt kredisi imkanı!

Otomobil almak isteyen vatandaşlar için taşıt kredi miktarlarını ve ödeme seçeneklerini sürekli araştırıyorlar. Buna göre, Halkbank  ve Vakıfbank'ın sunduğu kredi imkanları ve vade ve ödeme seçenekleri vatandaşların dikkatini çekiyor. 

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan şirketlere 103 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uyguladı.

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim yaparak, 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uyguladı.

Otomobil bayilerine 2024 darbesi: Kapıdan geçene 'araba alır mısın?' diye yalvaracaklar!

Otomobil piyasası Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemlerle dengelendi ve fiyatlar düşmeye başladı. Bayiler kampanya üstüne kampanya yaparken, araba bolluğu yaşanmaya başladı. Fakat bundan bir kaç ay öncesinde bırakın kampanyayı, bayilerde araba bulunamıyordu.

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Araba almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Yeni yılda otomobil fiyatları ne olacak?

Son dönemlerde otomobil sektörü, bakanlık kararları ve piyasa düzenlemeleri ile önemli bir dönüm noktası yaşıyor. Fiyatların durgunlaştığı şu günlerde araba almak için bekleyenler 2024 yılında araba fiyatlarının ne olacağını merak ediyor.

Otomobil stokçuluğu ceza Haberi

Otomobil stokçuluğu ceza

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları yeni araçları stoklayanlara ilişkin fiyat yükselişlerini etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'ndan Cemil Murat Budak ve Serdar Açıl'ın haberine göre; başsavcılık araç fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat yükselişlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla çalışma başlattı.

Araç bayilerinden ÖTV indirimi gerçekleştirilen döneme ait gerçekleşen araç satış proforma belgelerini isteyen başsavcılık, satışı yapılan araçların alıcılarının kimlik bilgileri ve bu şahıslara ait Noterler Birliği'nden araç alım satım vekaletnamelerini de talep edecek. Başsavcılık, Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden bahse konu olan araçların kimler tarafından alındığını belirleyecek.

Bayiler tarafından şirketlere gerçekleştirilen satışlarda hazırlanan faturaların temini ve ilgili şirket verilerinde bu alım sebebiyle ne kadar KDV indirimi yapıldığı araştırılacak.

ÖTV indirimi sürecinde satışı yapılan araçların daha sonra bayi tarafından alınarak ikinci...