05 / 05 / 2024

Otomobil stokçuluğu son durum

Otomobil stokçuluğu son durum

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları araçları stoklayanlara ilişkin fiyat yükselişlerini etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma açtı. 

Otomobil stokçuluğunda 51 şüpheli için gözaltı kararı!

50 şehirde "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları" gerekçesiyle toplamda 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ünlü ekonomistten çarpıcı analiz: Vatandaş ihtiyacı 1 iken 2-3 adet alıyorsa, enflasyonun düşeceğine inanmıyordur!

Gıdadan akaryakıta, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de stokçuluğa yöneldi. Peki bu ne demek oluyor? Vatandaş enflasyonun düşeceğine inanmıyor mu? 

Otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı! En dip fiyatlar…

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların satış rekorunu kırarken, fiyatlar da hareketlenme başladı. Birçok kişi araç fiyatlarda düşüş beklerken ekonomist Mert Başaran, otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı yaptı ve nedenini açıkladı.

Uzman isim açıkladı: Bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor! Otomobil almak isteyenler için yeni yol...

Otomobil fiyatlarının son zamanlarda yükselmesi ile araba almak isteyenler uygun fiyata araba alabilmenin yöntemlerini araştırıyor. Uzman isim açıkladı, bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor...

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim yaparak, 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uyguladı.

Burdur'da 4.4 büyüklüğünde deprem!

AFAD'ın sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu son dakika detaylarına göre Burdur'da 4.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamış olduğu son dakika verilerine göre, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte haberin ayrıntısı ve 30 Ekim 2023'te meydana gelen son depremler listesi...

SON DAKİKA! İzmir'de deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamış olduğu son dakika verilerine göre, İzmir Menderes'te 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte AFAD'ın yayımladığı 29 Ekim 2023 son depremler listesi...

Bakan Bolat: Stokçuluğa 102,5 milyon lira, fahiş fiyat düzenlemesine 86 milyon lira ceza uyguladık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat düzenlemesiyle ilgili de 86 milyon lira, stokçulukla alakalı 102,5 milyon lira, para cezası uyguladıklarını açıkladı.

Tarım Kredi'de çaya indirim geldi: Duyanlar markete akın etti! İşte indirimin geçerli olduğu son tarih

Tarım Kredi'den siyah çaya büyük bir indirim geldi. Siyah çay fiyatı düştü.  İşte indirimle alakalı merak edilen tüm detaylar...

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Kia Rio’ya üst üste iki zam! Kia Rio toplam 101 bin 217 TL zamlandı!

Dolar kurunun artması ve ÖTV’ye gelen yüzde 40 zammın ardından pek çok otomobil modeline olduğu gibi Kia Rio’ya da zam geldi. Kia Rio, bu nedenle temmuz ayında üst üste iki defa zamlandı.

En düşük zam 53 bin lira oldu! Otomobil alacaklar için son tren de kaçtı

Döviz kurunda yaşanan sert yükseliş ve Türk lirasındaki değer kaybı otomotiv sektörünü de etkiledi. Yeni ayla birlikte birçok marka fiyat listesini güncellerken, ülkemizde çok satan bir markanın bir modeli bir anda 186 bin TL çıktı. İşte tüm detaylar...

Otomobil stokçularına peş peşe ceza yağdı! Fırsatçılara 35 milyon liralık ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi için denetim yapıldı. Bu kapsamda fırsatçılara 35 milyon liralık ceza verildi.

Otomobil stokçuluğu son durum Haberi

Otomobil stokçuluğu son durum

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları yeni araçları stoklayanlara ilişkin fiyat yükselişlerini etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'ndan Cemil Murat Budak ve Serdar Açıl'ın haberine göre; başsavcılık araç fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat yükselişlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla çalışma başlattı.

Araç bayilerinden ÖTV indirimi gerçekleştirilen döneme ait gerçekleşen araç satış proforma belgelerini isteyen başsavcılık, satışı yapılan araçların alıcılarının kimlik bilgileri ve bu şahıslara ait Noterler Birliği'nden araç alım satım vekaletnamelerini de talep edecek. Başsavcılık, Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden bahse konu olan araçların kimler tarafından alındığını belirleyecek.

Bayiler tarafından şirketlere gerçekleştirilen satışlarda hazırlanan faturaların temini ve ilgili şirket verilerinde bu alım sebebiyle ne kadar KDV indirimi yapıldığı araştırılacak.

ÖTV indirimi sürecinde satışı yapılan araçların daha sonra bayi tarafından alınarak ikinci...