30 / 04 / 2024

Arıcılık yapmak isteyenlere müjde! Devlet yüzde 70 hibe verecek! Kavanozunu 400'e satabilirsiniz!

Arıcılık yapmak isteyenlere müjde! Devlet yüzde 70 hibe verecek! Kavanozunu 400'e satabilirsiniz!

Devlet hibesiyle birlikte kilo fiyatı 400 liraya düşen tamamen organik ürünler raflarda yerini aldı! Tüm gözler bu habere döndü..



Kırıkkale’deki arıcılar KOP destekli proje sayesinde nadir bitki örtüsüne sahip Dinek Dağı vadisinde organik bal üretimine geçiş yaptı. Normal balın fiyatı 200 lira iken organik balın fiyatı ise iki katına çıkarak 400 liraya yükseldi.

Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda İl Tarım Müdürlüğü tarafından KOP ile Dinek Dağı’nda Organik Arıcılık projesi hayata geçirildi. Projenin amacı ise nadir bitki örtüsüne sahip Dinek Dağı vadisinde organik bal üretimi yaparak arıcılık sektörüne katkı sağlamaktı. Törende 20 işletmeye yüzde 70 hibe ile arılı kovan ve ekipman dağıtıldı ve yaklaşık 500 arılı kovan vadiye yerleştirildi. Orman İşletme Müdürlüğü de projeye destek verdi. Normal balın fiyatı 200 lira iken organik balın fiyatı ise iki katına çıkarak 400 lira olarak belirlendi. Proje ile hem arıcılar gelirlerini artırırken hem de yöre insanlarının organik ürünlere erişimi kolaylaşacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön