06 / 07 / 2024

Arjantinliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Arjantinliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Arjantin vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Arjantin vatandaşları Türkiye'den nasıl ev alabiliyor? Arjantinliler için Bakanlar Kurulu tarafından getirilen bir sınırlama var mıdır? İşte sorularınızın yanıtı...



Arjantinliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Arjantin, Güney Amerika Kıtası’nda yer alan bir ülkedir. Güney Amerika Kıtası’nın güney kesiminde, And Dağları ve Atlas Okyanusu arasında uzanan bir devlet olan Arjantin'in kıyı şeridinin uzunluğu 4989 km’dir.


Peki, Arjantin vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Arjantin vatandaşları Türkiye'den nasıl ev alabiliyor? Arjantinliler için Bakanlar Kurulu tarafından getirilen bir sınırlama var mıdır?


Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinimleri ile ilgili Bakanlar Kurulu kararına göre, Arjantinliler Türkiye'den konut, arsa ve işyeri sahibi olabiliyor.


Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu karar göre Arjantinliler için özel bir sınırlama söz konusu değil.


Arjantin, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de bulunuyor. Peki Arjantin vatandaşlarının Türkiye'den ev alırken izlemeleri gereken yol nedir?


İlk olarak, satın almak istedikleri gayrimenkulü ve gayrimenkul sahibini araştırmaları ve satış işlemine yapılan araştırmadan sonra karar vermeleri gerekiyor.


Daha sonra tapu müdürlüğünde gerçekleşecek işlemler için Arjantinlilerde aşağıda sıralanan belgeler isteniyor. Bu belgelerin temin edilmesi durumunda Arjantinliler, Türkiye'den tapu sahibi olabiliyor.


*Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlükleri'nden alacakları ikamet tezkeresi ile Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.





Geri Dön