30 / 04 / 2024

Arnavutköy'de çökme tehlikesi bulunan bina yıkıldı!

Arnavutköy'de çökme tehlikesi bulunan bina yıkıldı!

Arnavutköy, Fatih Caddesi üzerinde yer alan ve çökme tehlikesi bulunan dört katlı bina belediye ekiplerince yıkıldı.




Arnavutköy, Fatih Caddesi üzerinde yer alan dört katlı binada yıkılma tehlikesi meydana geldi. Yıkılması beklenen binanın bulunduğu alana gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı yetkililerden olay ile ilgili bilgi aldı.


Fatih Caddesi üzerinde bulunan binada yaşayanlar sarsıntının deprem olduğunu sanarak dışarı çıktılar fakat sarsıntının asıl sebebinin yan tarafta bulunan inşaat çalışmalarının sebep olduğu anlaşıldı. Olay yerine gelen belediye, polis ve zabıta ekipleri binada bulunanların dışarı çıkarılmasını sağladıktan sonra yolu da trafiğe kapatarak yıkılma riskine karşı önlem aldı. Binada zaman zaman dökülme ve ayrılmalar da meydana geldi. 


Gece yarısına kadar yıkılması beklenen bina yerinden oynamasına rağmen yıkılmadı. Fakat tehlike arz eden bina her an yıkılma riski taşıdığı için binada yaşayanlar evlerine girmedi. Sabah saatlerinde ise bina sahiplerinin, yan inşaatın müteahhiti ile anlaşması neticesinde kontrollü şekilde yıkıldı. Binada yaşayanların içeriye girmelerine izin verilmediği için eşyaları ile birlikte yıkımın yapıldığı belirtildi.


Arnavutköy Belediyesi



Geri Dön