24 / 07 / 2024

Arsa alıp Tiny house yapacaklar dikkat: Uzmanlardan risk uyarısı geldi!

Arsa alıp Tiny house yapacaklar dikkat: Uzmanlardan risk uyarısı geldi!

Son dönemde konuta erişemeyen yüz binlerce kişi arsa ve tarla alarak tiny house tarzı binalar yapmaya yöneldi. Fakat uzmanlar bu tarz yatırımların risk yaratabileceğine ilişkin uyarılarda bulundu. 




Tiny house'lar 500 bini bulacak

Erkut Çavuşoğlu, birkaç sene sonra tiny house sayısının 500 bine çıkmasının sözkonusu olduğuna da vurgu yaptı ve "Artık eşlerin ikisi de çalışıyor. Dolayısıyla yılda bir hafta kullanım için 1 milyon TL harcamak doğru doğru değil. Belki bir hevesle alınan bu yapılar daha sonra kullanılmayacak" şeklinde konuştu. 

Bunların daha sonra nasıl yok edileceği sorusunu gündeme getiren Çavuşoğlu, yanlış alana yatırım yapıldığı için sınırlı tasarrufların da boşa harcanabileceğini de dile getirdi. 

Silivri Emlak Müsavileri Derneği Başkanı Mustafa Ersu Altınkök de arsaya yoğun talep olduğuna, fakat alınan bu arazilerde çiftçilik yapılmadığına dikkat çekti. 

Açıklamasında "Alanlar çiftçilik için almıyor. Bu nedenle bölgede çiftçilik düşüyor" diye konuşan Mustafa Ersu Altınkök, "Sadece Selimpaşa bölgesinde 6-7 bin dönümde çiftçilik yapılıyordu. Ortalama senede dört beş bin ton buğday alınırken şu an buğday rekoltesi bin beş yüz tonlara düştü" dedi ve eskiden dönüm başına en fazla 300 lira olan icar parasının 700-800 liralara yükseldiğini belirtti. 

Bu nedenle çiftçilern zarar etme korkusuyla ekim yapamadığını aktaran Altınkök, çiftçiliği tehdit ettiğini de belirtti. 

Arsa alıp Tiny house yapacaklar dikkat: Uzmanlardan risk uyarısı geldi!

Yükselen talebe bağlı şekilde iki sene önce İstanbul’da lüks gayrimenkul pazarlaması yapanların şimdi hepsinin kendini arsa uzmanı olarak tanıttığına vurgu yapan Mustafa Ersu Altınkök, söz konusu açıklamasında "Ancak bölgemizi tanımıyorlar, bilmiyorlar. Mesela ben şimdi Taksim'de veya Bakırköy'de ne kadar emlakçılık yapabilirim. Ama kendi bölgem Silivri'den Çanakkale'ye kadar köy köy bilirim. Kırklareli'de, Edirne'de veya Tekirdağ'da bir hayal satıyorlar insanlara" ifadelerine yer verdi. 

HİSSELİ ARSA RİSKİ

"Bildiğin buğday ekili tarlayı, yirmi dönüm, otuz dönüm almışlar. Hisse yapıyorlar, kooperatif sitesi yapıyorlar. Elektriği, yolu yok" diyen Altınkök, harita üzerinde proje hazırlandığını, orada evlerin nasıl olacağının gösterildiğini aktardı. 

Altınkök "Evrak üzerinde birtakım düzenlemeler yaparak insanlara broşürlerden yer satıyorlar" dedi ve hisseli satışlara da değindi. Arsada hisseli satışların yaygın olduğunun altını çizen Altınkök, yarın öbür gün arsasını satmak isteyenin satabileceğin, belirtti ve "Ancak hissedarlardan birine borcu olursa, yerin tamamına el koyuluyor. O zaman kendi yerinizi satamıyorsunuz. Hisseli tapunun böyle bir riski olabiliyor" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Dolar/TL bugün ne kadar? Dolar düşecek mi? İşte son dakika dolar kuru...

Akaryakıta bayram zammı yolda! Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika! Sürücüler yarın rakamlar değişiyor! 

Konut aidatlarına zam yolda; Fahiş fiyat artışlarına dikkat!


Geri Dön